Ministerul Justiției construiește o judecătorie nouă la Horezu

/


Peste 22 de milioane de lei este valoarea estimată pentru construirea unei joi judecătorii la Horezu. Ministerul Justiției a anunțat ieri, 17 iunie 2021, că a inițiat licitația pentru un nou sediu al Judecătoriei Horezu, finanțarea fiind făcută prin Proiectul de Îmbunătățire a Serviciilor Judiciare (JSIP), finanțat de Banca Mondială.

În prezent, instanța din Horezu funcționează într-o clădire construită la începutul secolului XX. Imobilul a avut destinație inițială de casă de tratament. Acum, clădirea a ajuns la un asemenea grad de uzură încât nu mai poate fi reabilitată. Magistrații de la Horezu își desfășoară activitatea în spații improprii, insalubre, cu ziduri care efectiv mai au puțin și cad peste ei. Clădirea este plină de igrasie, iar iarna este un frig cumplit.

Ca atare, construirea unei noi judecătorii la Horezu este cu adevărat o necesitate. Mai trebuie menționat că Judecătoria Horezu va fi construită de la zero, pe un teren aflat în proprietatea Ministerului Justiției. Durata estimată a lucrărilor de construcție este de 24 de luni.


loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like