Președintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea despre ministrul Justiției: „Atitudinea este condamnabilă!”

Presedintele Judecatoriei Ramnicu Valcea, magistratul Bogdan Mateescu, a luat atitudine fata de refuzul ministrului Justitiei de a indrepta discriminarile salariale din sistemul juridic. Intr-o postare pe Facebook, Bogdan Mateescu, cel care candideaza pentru un post la CSM, anunta ca judecatorii nu vor sta cu mainile in san si vor protesta public.

„Am salutat în mod real măsura reparatorie adoptată de Guvern prin OUG 20/2016, prin care s-a urmărit îndreptarea discriminărilor salariale din sistemul public.

Dar, pentru că de la raţiune la practică e cale lungă, ordonanţa a fost aplicată diferit de ordonatorii de credite din sistemul justiţiei.

Doamna Ministru al Justiţiei refuză frapant să dea curs dispoziţiilor legii.
S-a ajuns aşadar ca, în condiţii de egalitate absolută, un procuror cu aceeaşi vechime şi grad ca mine să primească în plus 1900 lei faţă de mine.

Dispreţul doamnei Prună faţă de judecători nu va rămâne nesancţionat.

Deja sute de judecători semnează un protest public, prin care solicită aplicarea legii, urmând a se discuta radicalizarea lui la începutul lunii septembrie.

Atitudinea doamnei ministru este condamnabilă şi va avea multiple consecinţe pe toate planurile. Sper ca de data aceasta să îşi asume responsabilitatea” – sustine judecatorul Bogdan Mateescu.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.