25 noiembrie 2016

Vâlceanul Tricuţă şi poliţistul Corţon au cerut să fie eliberaţi din arest! Vezi ce a decis instanţa de la Piteşti!

 

Arestaţi preventiv de magistraţii Tribunalului Vâlcea, omul de afaceri din Vâlcea .- Ciprian Florea Tricuţă – şi poliţistul de frontieră Mădălin Corţon au cerut la Piteşti să fie puşi în libertate. Numai că, în seara zilei de joi, 24 noiembrie 2016, judecătorii Curţii de Apel Piteşti au considerat că nu se impune punerea lor în libertate şi, ca atare, le-au respins contestaţiile, menţinându-i după gratii.

„În baza art. 204 C.p.p., respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii TRICUŢĂ CIPRIAN – FLOREA şi CORŢON MĂDĂLIN, în prezent aflaţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vâlcea, împotriva încheierii nr.53 din data de 18 noiembrie 2016, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea, în dosarul nr.3374/90/2016. Obligă pe contestatorii – inculpaţi la câte 300 lei, cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu astăzi, 24 noiembrie 2016, la Curtea de Apel Piteşti – secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie” – se arată în minuta instanţei.

Reamintim că, în cursul săptămânii trecute, ofiţerii DGA Vâlcea şi procurorii vâlceni au descins în forţă la magazinele şi depozitele familiei Tricuţă, dar şi la locuinţa acestora din Bujoreni. În fapt, potrivit unui comunicat al DGA – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Vâlcea a fost vorba despre 12 percheziții domiciliare, la domiciliile unor persoane fizice, sediile/punctele de lucru ale unor persoane juridice și în PCTF Bechet pentru probarea unor infracțiuni de evaziune fiscală și corupție.

„Cu această ocazie, au fost identificate și ridicate pentru cercetări documente contabile, diverse evidențe olografe, medii de stocare, sume de bani și o pușcă cu aer comprimat deținută ilegal. La finalizarea activităților, au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea 5 persoane în baza mandatelor de aducere emise de procuror. După realizarea audierilor, procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura reținerii pentru 24 de ore față de T.C.F. (Tricuţă Ciprian Florea – n.r.), reprezentant al unui număr de cinci societăți comerciale din județele Vâlcea și Olt, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și cumpărare de influență, precum și față de C.M. (Mădălin Corţon – n.r.), agent șef principal de poliție de frontieră în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu – PCTF Bechet, pentru săvârșirea infracțiunii continuate de trafic de influență.

Totodată, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile și față de alte două persoane, respectiv față de inculpatul G.L.N., reprezentant al unora din societățile coordonate de inculpatul T.C.F., cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și complicitate la cumpărare de influență, precum și față de G.C.R., persoană responsabilă cu evidența contabilă primară la aceste societăți comerciale, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.

În urma probatoriului administrat în cauză a rezultat faptul că, în perioada 2014-2016, inculpatul T.C.F., în mod individual ori prin intermediul inculpatului G.L.N., cu sprijinul inculpatei G.C.R., s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către bugetul statului prin neînregistrarea în documentele contabile ori alte documente legale ale acestor societăți, a tuturor veniturilor și operațiunilor comerciale realizate, dar și prin evidențierea unor operațiuni comerciale fictive. De asemenea, s-a stabilit faptul că inculpatul T.C.F., prin intermediul a cinci societăți comerciale pe care le coordona, a achiziționat din spațiu intracomunitar importante cantități de legume și fructe, marfa fiind introdusă în țară în special prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, jud. Dolj, cu fraudarea dispozițiilor legale, sustrăgându-se de la efectuarea formalităților vamale prin intermediul agentului de poliție de frontieră C.M. Acesta a primit, în perioada iulie-septembrie 2015, suma totală de aproximativ 1200 euro de la inculpatul T.C.F., în schimbul promisiunii de a interveni la funcționarii aflați în serviciu în PCTF pentru a asigura intrarea ilegală în țară a mărfurilor, banii fiind remiși prin intermediul inculpatului G.L.N. Prin activitatea de evaziune fiscală, inculpații au produs în cauză un prejudiciu bugetului de stat de peste 500.000 de euro.

Dosarul penal a fost inițiat de polițiștii din cadrul S.J.A. Vâlcea în anul 2015, iar ulterior, aceștia au desfășurat numeroase activități procedurale de administrare a probatoriului în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procuror” – precizează DGA Vâlcea.

 

rr_banner_v2-1

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.