AUR Vâlcea intervine în scandalul ,,Kosovo e Serbia”. Nuică face precizări

Viceliderul partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Vâlcea, Ovidiu Nuică, a intervenit public în scandalul momentului din România. Meciul naționalei noastre cotra celei din statul Kosovo a stârnit reacții nu doar de natură sportivă, ci, așa cum era de așteptat, s-au introdus teme politice interne și internaționale.

,,AUR este sub un tir concertat, declanșat de o parte a mass-media și partidele politice din cauza incidentelor de la meciul România – Kosovo. Suporterii din gruparea Uniți sub Tricolor au afișat în timpul meciului două bannere cu mesajele: ̋Basarabia e România ̋ și ̋Kosovo is Serbia ̋. Atacurile au amintit despre legătura dintre liderul AUR, George Simion și galeria echipei naționale, al cărei co-fondator este George Simion. Președintele nostru a explicat clar că nu are niciun amestec cu episodul din tribune. Pe de altă parte, poziția AUR este foarte clar exprimată: Basarabia este România, este un crez al mișcării politice din care s-a născut partidul și una devăr istoric necontestat. Statul român a condamnat Pactul criminal Ribbentrop – Molotov, deci și raptul teritorial care a dus la formarea statului artificial Republica Moldova. Suntem încredințați că istoria va fi repusă în drepturi atunci când fragmentul din Moldova istorică se va realipi în mod pașnic la România. Kosovo este Serbia este de asemenea poziția oficială a statului român, care nu a recunoscut niciodată existența acestui stat” – a spus Nuică.

Ovidiu Nuică este un tânăr antreprenor în domeniul Horeca și al transportului de mărfuri care, din 2023, deține funcția de vice-coordonator al AUR Vâlcea. Filiala se află într-o reorganizare în vederea anului electoral 2024, an cu patru rânduri de alegeri, iar Nuică, prin repetate acțiuni și luări de poziție publice a promis că formațiunea pe care o reprezintă va avea un scor foarte mare în Vâlcea.


Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like