Băsescu despre vizita președintelui la Sofia: A fost victima unor incompetenți

Fostul șef al statului Traian Băsescu critică modul în care a fost pregătită și s-a desfășurat vizita la Sofia a președintelui Klaus Iohannis, menționând că acesta a plecat cu un obiectiv, iar acolo a primit un refuz public de la bulgari și a fost “victima unor incompetenți”.

“Eșec jenant la Sofia. Președintele Iohannis a plecat la Sofia având ca obiectiv să obțină oficial acordul Bulgariei pentru a se crea o Flotă NATO (România, Bulgaria, Turcia) la Marea Neagră. Cum a fost posibil ca președintele Iohannis să plece la Sofia cu un obiectiv anunțat, iar la Sofia să primească un refuz public de la bulgari? Cum au pregătit MAE, MApN, consilierii președintelui obținerea acordului Bulgariei? De ce SIE nu l-a prevenit pe președinte? Domnul președinte Iohannis a fost victima unor incompetenți și a creat un eveniment politic negativ, greu de surmontat din punct de vedere al credibilității în interiorul NATO, dar și în interiorul UE”, a scris Băsescu, vineri, pe Facebook.

El a adăugat că în acest moment nu ar mai fi trebuit să fie în funcții ministrul de Externe, ministrul Apărării și șeful SIE.

“Un președinte nu face o vizită bilaterală pentru a fi refuzat de parteneri, ci o face doar în momentul în care înțelegerea este negociată până la detaliu, iar rostul vizitei este acela de a valida și parafa înțelegerea. Altfel, președintele este penibil. În mod normal, la această oră, Lazăr Comănescu, Mihnea Motoc, directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, și consilierii de politică externă și cel de securitate națională nu trebuiau să mai fie în funcții”, a susținut Traian Băsescu.

AGERPRES

loading...

You May Also Like