Ce țăcăneli administrative a mai făcut USR Râmnicu Vâlcea

S-au bătut cu pumnul în piept că sunt reformatorii clasei politicie și administrației publice, dar gafează periodic dându-și măsura nepriceperii. Vor să compenseze spoiala de administrație pe care o cunosc prin tupeu. Încearcă să-și ascundă gravele lacune politice prin limbaj de lemn și sloganuri. Este vorba despre consilierii USR Râmnicu Vâlcea. Unul dintre ei, Alin Manda (președintele comisiei Juridice din Consiliul Municipal), a dat-o în bară rău de tot. Într-o postare pe Facebook a prezentat un tabel cu semnături strânse pentru un proiect legislativ. Proiectul prevede separarea benzilor de mers și montarea pasarelelor pietonale în cartierele Râureni și Stolniceni din sudul municipiului Râmnicu Vâlcea. Toate ar fi bune și frumoase dacă Manda n-ar arăta un tabel în care au semnat cetățeni din Băbeni, Ocnele Mari, Stoilești, Foleștii de Sus (sat în componența comunei Tomșani), Valea Cheii (cartier din Olănești), Păușeși – Măglași sau Milcoiu. 

Useristul s-ar putea apăra spunând că semnatarii, de oriunde ar fi, trec prin sudul capitalei de județ. Dar tot așa, respectând proporțiile, locuitorii din Ilvof ar putea semna pentru cine știe ce modificări pe marile bulevarde ale capitalei. Vă închipuiți un proiect de hotărâre de consiliu semnat de locuitori din Voluntari, Chiajna sau Bragadiru care să prevadă sens unic pe Bulevardul Victoriei? Sau pasarele pietonale pe Aviatorilor? Cum să apelezi tu, consilier municipal, la cetățeni ai altor localități când poți merge firesc la cei ce domiciliază sau au activități în zonă? 

Este mai mult decât evident că proiectul lui Alin Manda este luat din zbor, gândit de alții și ,,împușcat” politic. Dar dacă tot a încercat să speculeze politic și administrativ, măcar ar fi trebuit să strângă semnături într-un mod serios, temeinic, nu să le întindă pe un tabel în funcție de cum i-a fost mai ușor să le obțină. Ideea de reformă propusă de USR seamănă din ce în ce mai mult cu un diletantism periculos pentru societate.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like