27 ianuarie 2023

Claudia Banu, activitate diplomatică parlamentară cu India

Senatorul vâlcean Claudia Banu (PNL) este președintele Grupului Parlamentar de prietenie cu India. Această calitate are un important segment diplomatic, iar Banu a declarat în repetate rânduri că încearcă să strângă și mai mult relațiile României cu marea țară asiatică. Ieri, 26 ianuarie, India a sărbătorit Ziua Republicii, ocazie cu care la ambasada a avut loc un eveniment festiv. După ce a participat, Banu a transmis pe Facebook un punct de vedere cu privire la această întâlnire.

În calitate de Președinte al Grupului Parlamentar de prietenie cu India am onorat astăzi invitația Excelenței Sale Rahul Shrivastava, ambasadorul Indiei în România, de a participa la manifestările prilejuite de Ziua Republicii.
Data de 26 ianuarie 2023 marchează 74 de ani de la adoptarea de către India a unei constituții republicane și este una dintre cele trei sărbători naționale din India, alături de Ziua Independenței (15 august) și ziua de naștere a lui Mahatma Gandhi (2 octombrie).
A fost o plăcere și o onoare pentru mine să particip la acest dialog intercultural și asigur Ambasada Indiei de tot sprijinul în derularea relației de prietenie dintre cele două țări, în spiritul cooperării bilaterale avantajoase. India este pentru România un partener serios și de încredere și ne dorim ca împreună să dezvoltăm legături puternice din punct de vedere economic, cultural și educațional.
Cu această ocazie, transmit salutările mele și cele mai bune urări cetățenilor și prietenilor noștri indieni cu ocazia sărbătoririi Zilei Republicii din India!

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like