Dacă cifrele contează, Oteșanu și Neață vor mai fi parlamentari o tură. PSD Vâlcea, la momentul adevărului!

Când nu se întrezărea umbră de pesedist pe rețelele de socializare, în 2018 – 2019, când era delict de opinie să fii social – democrat, deputatul Daniela Oteșanu ținea spatele multor bărbați care mâine vor cere din nou în Parlament. 

Când se socoteau inițiativele legislative, când se luau în calcul amendamentele importante la legi decisive, când se discutau proiecte hotărâtoare, cap de listă era deputatul Eugen Neață, luând fața celor ce mâine vor vrea din nou în Parlament.

Când dreapta (politicieni și ziariști) tăvălea PSD – ul mai rău ca pe o organizație teroristă, Daniela Oteșanu avea declarații politice curajoase, susținându-și partidul. În fond, în afară de propria poziție, Oteșanu apăra primarii, președinții de organizații, consilierii locali și județeni. Unii n-aveau putere să se apere, alții, cu funcții mari la nivel județean și național, băgau capul în pământ și se făceau că nu văd. Dar mâine vor vrea din nou în Parlament. 

Revenind la cifre, segmentul unde Eugen Neață stă cel mai bine, înțelegem de ce unii aduc voturi partidului, iar alții, nu. Din 2014 încoace, o mare parte din voturi se adună pe rețelele de socializare. Acest lucru nu mai trebuie demonstrat. Prin definiție, acest spațiu virtual a aparținut cu precădere dreptei (USR și PNL). Neață a fost cel mai activ parlamentar vâlcean în zona aceasta, chiar dacă a trebuit să fie uneori ,,paratrăznetul” unui partid aflat pe atunci în declin. Alții, care mâine vor cere din nou susținere pentru Parlament, intrau pe Facebook să dialogheze între ei. 

Mâine, 18 octombrie, președinții de organizații locale, primarii, consilierii județeni și municipali vor fi chemați să-și aleagă listele de senatori și deputați. Se întrevede o victorie a PSD Vâlcea și la alegerile parlamentare. Dar poate fi o victorie deplină fără o listă valoroasă?!

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like