De ce trebuie menținută Alianța Binelui. Examen de înțelepciune pentru Rădulescu.

Alianța Binelui (PSD – PER), structura electorală care a câștigat cele mai importante funcții administrative din județ (președinte de CJ și primar al Râmnicului) nu a fost doar o poveste de adormit presă și electoratul. Pactul dintre social – democrați și ecologiști și-a dovedit sensul. PSD a luat en – fanfare județul, iar Mircia Gutău a câștigat primăria la mai multe voturi decât a făcut-o în 2016. Singura sincopă poate fi trecută în dreptul PER la Râmnicu Vâlcea care, din mai multe cauze, nu a reușit să obțină multe mandate de consilieri locali.

În aceste momente, PSD și PER sunt minoritare – chiar dacă doar la un vot distanță – față de PNL și USR-PLUS. Constantin Rădulescu și PSD pot face majoritate roșie în CJ fără să aibă nevoie de cele trei voturi ale ecologiștilor. Totuși, dacă ar face acest gest politic de forță, Rădulescu ar compromite o idee. Rădulescu nu a câștigat detașat alegerile trădându-și adversarii, reclamându-i, atacându-i în presă ori pe rețelele de socializare. Rădulescu a învins sub un slogan pentru care unii au strâmbat din nas, unii au spus că e inutil sau chiar prost ales. Totuși, ,,Bine faci, bine găsești” l-a dus pe șeful PSD la aproape 20.000 de voturi distanță de șeful PNL. 

Matematic discutând, 17 voturi îți dau majoritatea, dar o fac șubredă. Practic, n-are voie să lipsească nimeni, niciodată. PSD s-ar lipsi de un aliat, iar Constantin Rădulescu de un prieten în persoana lui Mircia Gutău. Și pentru ce? Menținerea Alianței Binelui n-ar aduce nicio scădere a victoriei PSD. Nimeni nu o să spună, după un record de 74.000 de voturi, că PSD nu conduce acest județ. Este falsă impresia că Mircia Gutău este un politician căzut și că vine să cerșească ceva de la cineva. Gutău este campionul alegerilor uninominale din Vâlcea ultimilor 30 de ani, un om cât un partid. Constantin Rădulescu a dovedit forță politică. Acum trebuie să dovedească și înțelepciune.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like