AUR Vâlcea acuză puterea că vrea înstrăinarea ultimelor companii de stat

/

După o perioadă măcinată de conflicte interne, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Vâlcea a trecut la reorganizarea structurii de conducere. Filiala județeană este condusă de aproximativ o săptămână de doi tineri care nu au mai făcut politică și care trăiesc din propriile afaceri. Coordonatorul filialei este Antonio Gabriel Popescu, de 37 de ani, antreprenor în industria Horeca. Vicecoordonatorul este Ovidiu Nuică (32 de ani), antreprenor în industria agroalimentară și în transporturi. Vineri, 5 mai, cei doi au susținut prima conferință de presă. Tema principală a fost mitingul din sâmbăta următoare organizat de AUR la București. Conform spuselor celor doi, Vâlcea va fi reprezentată de peste 300 de participanți ce vor ajunge la București cu cinci autocare și câteva mașini proprii.

În timpul conferinței, cei doi lideri ai AUR Vâlcea au dezbătut pe larg trei proiecte legislative ce nasc controverse importante în societatea românească. Primul și al doilea se referă la trecerea de la stat la privat a 240 de regii autonome și 1000 de companii. Printre acestea, se numără și ,,perlele coroanei” economiei naționale, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Salrom, CEC Bank, Portul Constanța, CEC Bank ș.a. Al treilea proiect legislativ atacat a fost cel referitor la copii și familie. Conform spuselor celor din AUR, legea va înlesni preluarea de către instituțiile de stat a copiilor pe motive cel puțin controversate. 

La final, Popescu și Nuică au spus că AUR Vâlcea are o conducere interimară, alegerile interne vor fi stabilite de conducerea națională, iar filiala județeană este coordonată în prezent de un birou format din 14 persoane. De asemenea, au adăugat că până în toamna lui 2023, toate localitățile din Vâlcea vor avea organizații AUR.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like