Deputatul Neață, atac virulent la șeful MAI

Întrebat de un ziarist de ce mesajul telefonic de avertisment a apărut pe telefoanele moților după viitură, ministrul Lucian Bode a răspuns că n-a murit nimeni. Răspunsul corect ar fi fost, desigur, că avem o campanie de vaccinare de succes. O întâmplare de viață și de moarte în care oamenii s-au simțit abandonați de guvernul care a uitat să-i avertizeze că vin puhoaiele peste ei, e tratată cu un luat peste picior la berăria din cartier.
Mare erou acest domn care ar trebui să ne protejeze, conform legii și al unei minime coordonări a treburilor de la Interne. Un erou negativ, cum știm cu toții, care s-a ascuns după incompetența unor polițiști moldoveni în timpul luării de ostatici, a unor polițiști bănățeni care caută încă adeneul bombei de la Arad și a unor polițiști olteni, care încă nu au lămurit cine pe cine a violat și a ucis în disparițiile fetelor din Caracal. Ultima crimă are ceva vechime, dar n-ar strica să auzim din când în când cum decurg cercetările sau ce se mai întâmplă cu uniformele albastre care păreau implicate în povestea fără sfârșit a traficului de persoane din România. Sărmanul Lucian Bode! Nu pare să știe că siguranța românilor este în mâinile lui neputincioase. Dă din gură în fața ziariștilor cu bucuria activistului de partid care sparge semințele între dinți în timp ce lipește afișe electorale.
N-am auzit încă de la această înălțime cum s-a văzut șirul celor peste 50 de vehicule care s-au distrus unele pe altele din cauza ceții nesemnalizate, de asemenea, de Poliția rutieră și de Sistemul național de alertă, administrat de Ministerul Afacerilor Interne.
Cu atâta lipsă de acțiune, România începe să semene cu un câmp de bătălie, pe care hazardul, buletinul meteo și criminalii de toate felurile își pot face liniștiți de cap. Pușculița ministrului Lucian Bode se umple cu întâmplări neelucidate, cu oameni morți și cu bunuri distruse de urgia naturii, fără niciun avertisment. După ce am avut o campanie de vaccinare de succes (!), urmează una de protecție a populației cum nu s-a mai văzut pe această parte întunecată de guvernare.
Aș sugera domnului ministru să facă lucrurile simplu, cum zice la carte, fără nimic excepțional, glorios și eroic, cum se tot laudă că face acum. Oamenii din Apuseni, alături de care tocmai s-a tras în poză, au supraviețuit pentru că au avut zile, nu pentru că i-a anunțat Lucian Bode că vine viitura peste ei!

Eugen Neață, deputat PSD

You May Also Like