Deputatul Ovidiu Popa, inițiator al proiectului legislativ privind siguranța pe drumurile publice

Deputatul vâlcean Ștefan Ovidiu Popa este unul dintre inițiatorii proiectului de Lege pentru modificarea art.27 alin.(4) din Ordonanţa Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor. În fapt, parlamentarul și colegii săi consideră că siguranța participanților la trafic pe șoselele publice este mult mai importantă decât spațiile publicitare. Tocmai de aceea, modificarea legislativă vine să clarifice anumite aspecte, pentru ca, în viitor, panourile publicitare de pe marginea drumurilor să nu mai împiedice vizibilitatea șoferilor.

“Modificarea articolul 27 din Legea privind regimul drumurilor are ca obiectiv sincronizarea noţiunilor tehnice referitoare la amplasarea mijloacelor de publicitate pe drumurile publice din Romănia. În prezent, alineatele articolului 27 conţin noţiuni diferite cu privire la amplasarea mijloacelor de publicitate. Noua formă a legii își propune să ofere textului legisaltiv mai multă claritate terminologică, ca parte a procesului complex prin care statul se angajează să asigure condiţii de siguranţă pe drumurile publice. Spaţiile publicitare nu trebuie să impiedice sub nicio formă vizibilitatea şoferilor pe drumurile din Romănia, siguranţa circulaţiei flind prioritară pentru autorităţile publice.

Aşadar, este interzisă amplasarea mijloacelor de publicitate sau reclame în curbe şi în intersecţiile la nivel ale căilor de comunicație, în ampriză şi în zonele de siguranță, precum şi pe suprafeţele de teren destinate asigurării vizibilităţii în curbe şi în intersecţii. De asemenea, pentru siguranţa circulaţiei, se interzice amplasarea de panouri publicitare la anumite distanţe de centrul intersecţiei şi a obturării vizibilităţii indicatoarelor. Drumurile publice din România reprezintă o componentă principală a sistemului naţional de transport şi constituie obiectul exclusiv al proprietăţii publice” – se arată în expunerea de motive a proiectului de lege susținut și semnat de deputatul vâlcean Ștefan Ovidiu Popa.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like