Buican conduce PNL Vâlcea contrar deciziilor lui Orban

Liga Aleşilor Locali (LAL), organ din care fac parte toţi primari, viceprimarii, consilierii locali şi judeţeni, a votat joi, 15 martie, o rezoluţie de susţinere a pensiilor speciale pentru edili. Aleşii liberalilor au stabilit că ar vrea ca primarii să aibă 1000 de lei pentru fiecare mandat, iar viceprimarul 500 de lei. Cristian Buican, care a şi prezidat şedinţa, nu s-a opus acestei decizii. Ba mai mult, şedinţa Biroului Politic Judeţean (PBJ), organizată imediat după întâlnirea LAL, a votat în unanimitate rezoluţia dată de aleşii locali.
În aceeaşi zi, la Bucureşti, Ludovic Orban a ţinut morţiş în forurile de conducere ale PNL să combată încercarea primarilor de susţinere a pensiilor speciale. Orban a spus că 90% din electoratul sondat prin cercetări sociologice nu este de acord cu pensiile speciale pentru primari şi viceprimari, o asemenea decizie aducând grave prejudicii de imagine partidului. Deci, pe când preşedintele partidului se lupta la Bucureşti să-şi impună punctul de vedere, la Vâlcea, filiala condusă de Cristian Buican, făcea exact contrariul.
Imediat după cele două şedinţe de vineri, pentru a-i calma pe primarii care ţineau cu tot dinadinsul ca PNL să susţină legea pensiilor speciale, Cristian Buican a emis un comunicat de presă în acest sens. În felul acesta, deputatul crede că va recăpăta terenul pierdut în ultimele luni. Buican a cam pierdut susţinerea BPJ, lucru evident când s-a încercat pedepsirea consilierului local Gheorghe Folea. Atunci, BPJ al PNL Vâlcea nu l-a sancţionat pe Folea, dând o gravă lovitură de imagine autorităţii liderului. Acum, Buican se pune la discreţia primarilor, chiar împotriva lui Ludovic Orban, pentru a-şi perpetua puterea locală într-un partid din ce în ce mai mic.

Am incercat sa aflam opinia lui Cristian Buican despre acest lucru insa, ca de obicei, a refuzat sa raspunda.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like