Deputatul vâlcean Eugen Neață intră tare la șeful MAI: “Vela de la parohie”

Într-o declarație politică postată pe Facebook, deputatul PSD Eugen Neață îl tăvălește tare de tot pe șeful MAI, Marcel Vela. Redăm textul în întregime cu mențiunea că Neață și colega sa de Parlament, deputatul Daniela Oteșanu (tot PSD) au fost singurele voci anti – guvern din spectrul politic vâlcean, pe tot timpul pandemiei. 

Ca să se poată ocupa în liniște de organizarea muncilor bisericești de Paște, ministrul român de la Interne ne-a vorbit de amenințările cu răsmerița ale credincioșilor ortodocși, pregătite pentru zilele de sărbătoare, în colaborare cu forțe politice de stânga. O diversiune de om rătăcit la comanda celei mai periculoase situații de siguranță națională prin care a trecut vreodată România. Și, în timp ce marele comandant imagina polițiști cădelnițând pe la porțile oamenilor pașnici, grupurile infracționale din cartierele rău famate plănuiau chefuri cu râuri de alcool și bătălii cu rivalii, în dispreț absolut față de lege.
Credincioșii ortodocși au refuzat să se răzvrătească pentru a-i face pe plac ministrului care luptă în bătălii închipuite, călare pe o situație imaginată de el însuși. În schimb, grupările infracționale, cunoscute de Poliție de ani de zile, au dat pe dinafară în stilul caracteristic, provocând forțele de ordine sau spărgându-și unii altora capetele și bunurile, la propriu, cu bâte și lopeți, în multe locuri din țară. Sursele de informație ale ministrului de la Interne sunt cele despre care am mai vorbit aici. Bârfa și zvonistica, nu sursele oficiale. Din bârfă și din zvonuri a cules marele strateg amenințări închipuite și, ocupat fiind cu zvonurile de partid și cu bârfa lingușitoare a câtorva politruci, omul a omis informațiile oficiale care anticipau acțiunile violente din cartierele cu interlopi. Greșelile de anticipare ale marelui strateg au concentrat forțele de ordine acolo unde imaginația lui bogată vedea hoarde de cruciați, la porțile bisericilor, nu pe străzile zonelor cu potențial de pericol ridicat, cum sunt cartierele unde legea o fac infractorii de toate felurile. Și așa oamenii legii au amendat prompt pe cântărețul Pepe, trimis de soție cu o candelă la poarta bisericii, în miez de noapte, dar au ajuns cu dificultate la chiolhanul lui Spartacus, idolul femeilor, transmis în direct pe internet din Rahova noastră cea de toate zilele.
Bisericosul domn Vela este un încurcă-lume la cârma Ministerului Afacerilor Interne. O detașare a lui la una dintre parohii, visul lui dintotdeauna, ar lăsa liber scaunul ministerial pentru a putea fi ocupat de un om cu mai puțină imaginație și cu mai multă pricepere în organizarea corectă a situațiilor de menținere a ordinii publice și de luptă cu infracționalitatea reală din România. Domnul Vela nu este în apele lui la Ministerul de Interne și la comanda crizei prin care trecem.

You May Also Like