Nuică atacă reforma fiscală a guvernului PSD – PNL 

Ionuț Nuică este un tânăr antreprenor cu studii în străinătate, implicat politic și social. Activează în domeniul horeca și producție alimentară, și consideră, ca mulți alții, că măsurile fiscale luate de guvernul PSD – PNL fac mai mult rău decât bine. 

,,Poate cea mai aberantă este trecerea IMM – urilor la un impozit trimestrial de 3%, în cazul în care depășesc 60.000 euro cifra de afaceri anual. Concret, lunar, este vorba de 25000 de lei. Pentru un IMM cu o activitate serioasă, 25000 de lei este o nimica toată. Plătește salarii, poate și consumabile, chirii etc, dacă îi rămân câteva mii se lei profit. Dacă! Și ce, acela e un mare profit? Asta înseamnă în viziunea actualului guvern PSD – PNL economia de piață? Asta înseamnă societatea de consum, impozite mari? Nu pot să nu-mi amintesc de măsura luată acum câteva luni de guvernul format din aceleași partide, dar condus atunci de liberalul Nicolae Ciucă. Au dus impozitul pe dividende de la 5% la 8%. Chiar dacă toată economie e afectată, nu toți simt în aceeași măsură. Tot IMM – urile au fost cele mai lovite. Problema este că demult, în România IMM – urile nu mai sunt reprezentate și apărate de nimeni. Salariații de la stat au sindicate și protestează, forțând uneori guvernul să țină cont de revendicările lor. Multinaționalele au <fire scurte> prin ambasade și ajung la factorii decidenți. IMM – urile?! Dacă în urma unei reforme de orice fel se închid activități economice, aia nu mai e reformă” a spus Ionuț Nuică. 

De asemenea, tânărul antreprenor face parte din categoria socială care crede în valorile naționale și în protejarea economiei românești. ,,De ce cred în măsuri protecționiste din punct de vedere economic? Pentru că am văzut că sunt posibile în alte state ale UE, deși nouă nu se spune că nu avem voie. Nu pot crede că viitorul aparține globalizării, ci națiunilor suverane și independente care își protejează cetățenii și își respectă vecinii” a mai spus Nuică.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like