OFICIAL: Vâlcea va avea MINISTRU! Bogdan Matei, la Tineret şi Sport

Ani în șir au existat critici din interiorul partidului, dar şi din afara sa, cum că PSD Vâlcea nu ar avea forţa necesară să numească miniştri, secretari de stat sau directori generali. Iată însă că filiala condusă de Constantin Rădulescu recuperează.

Începând cu 19 noiembrie 2018, ministrul Tineretului şi Sportului este senatorul vâlcean Bogdan Matei, propunere votată în CexN cu unanimitate de voturi. Ştirea este cu atât mai surprinzătoare cu cât Matei este relativ nou intrat în politica mare, înainte de 2016 numele său fiind cvasi – necunoscut. Profilul său profesional cadrează cu noua funcţie, Matei fiind profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala nr. 9 – Anton Pann, din Râmnicu Vâlcea, acolo unde a îndeplinit şi funcţia de director adjunct. De asemenea, el a fost inspector adjunct și inspector de sport în cadrul ISJ Vâlcea. Este de amintit o sincopă a carierei sale, petrecută în 2016, când Bogdan Matei a candidat pentru un post de inspector șef general adjunct al ISJ Vâlcea și a pierdut concursul.

În orice caz, noul ministru nu va avea viață ușoară de acum înainte. Şefia unui minister nu se compară cu nimic din ce a atins Bogdan Matei în cei 38 de ani de viaţă, iar acum trebuie să demonstreze.

Însă, în altă ordine de idei, rezultatul politic obţinut de conducerea PSD Vâlcea prin negocieri la sediul de pe Şoseaua Kiseleff a dublat reuşita numirii lui Gheorghe Mihăilescu la şefia Romsilva, în urmă cu aproximativ două luni.

 

You May Also Like