Oteșanu dă lovitura! Vezi din ce important organism internațional face parte

Omul politic vâlcean care a punctat cel mai bine în acest început de an este, de departe, deputatul PSD Daniela Oteșanu. Conform unei decizii a birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului din decembrie 2022, Oteșanu va face parte din Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). Această structură care se ocupă în deosebi cu statul de drept și drepturile omului are seniuni de patru ori pe an, la Strasboug. Între alte prerogative importante este aceea de audiere și alegere a judecătorilor vestitei Curți Europene a Drepturilor Omului (CEDO). 

,,Pentru mine este o onoare și vreau să mulțumesc colegilor care au avut încredere să facă o asemenea desemnare. Promit să reprezint cu onoare Vâlcea și PSD la APCE, ocazie cu care aș vrea să nu se uite că suntem partidul care a condus România pe drumul european” a declarat Daniela Oteșanu. 

Adunarea este unul dintre cele două organe statutare ale Consiliului Europei și este formată din 324 de parlamentari delegați de către parlamentele naționale ale celor 47 de state membre ale Consiliului. De asmenea, este unul dintre cele două organe statutare ale Consiliului Europei.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like