,,Legea Eugen Neaţă”, mai tare ca Legea gravitaţiei

Uzurpatorul de idei politice, amendamente şi legi, deputatul PSD Eugen Neaţă, a mai dat o ,,lovitură”. Sau cel puţin aşa crede el, încurajat de titlurile bombastice apărute în presa vâlceană. După ce ni s-a spus obsesiv că Eugen Neaţă a promovat în Parlament un amendament prin care pensionarii vâlceni care au lucrat pe platforma chimică pot să se pensioneze mai repede, acum apare o nouă gogoriţă. Un nou amendament denumit abuziv ,,Eugen Neaţă” , promovat de o parte a presei, reglementează tăierile de lemne de foc, de pe proprietăţile personale. Cu alte cuvinte, proprietarii de păduri sau cei care au copaci prin curţi pot tăia lemne de foc fără să se mai piardă în formalismul birocratic. Desigur, o iniţiativă lăudabilă! Dar ideea a aparţinut deputatul PSD Vasile Cocoş, care a emis o interpelare către ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, venită tocmai pe motivul explicat mai sus. Neaţă, cu iuţeală de mână, a preluat ideea, şi-a însuşit-o şi atribuit-o, după care a comunicat-o presei. Suntem anunţaţi că, în cel mai scurt timp, Codul Silvic se va modifica prin ,,amendamentul Neaţă”.
,,Eu am făcut o interpelare către ministrul de resort, în martie, în care reaminteam că unui om care vrea să taie lemne de foc, de pe proprietatea sa, îi trebuie o grămadă de avize şi aprobări. Tocmai împotriva acestei birocraţii s-a îndreptat amendamentul meu. Recent, am văzut că Eugen Neaţă a făcut proiectul. Mă rog, el are un regim special…” a declarat Cocoş foarte rezervat, pe tonul omului care ar vrea să spună mai multe, dar disciplina de partid nu îi permite. Este legitimă întrebarea mai multor pesedişti, exprimată doar în şoaptă şi în cercuri restrânse: ,,ce merite are acest Neaţă de a ajuns să fie port – stindardul PSD, luând faţa unor oameni care au muncit ani buni în acest partid?!” Chiar aşa, oare ce?!
Vasile Cocoş se poate consola că nu este singurul uzurpat de colegul său. Mult trâmbiţata ,,lege Neaţă” a pensionării anticipate pe motiv de serviciu pe platforma chimică, aparţine, de fapt, lui Paul Stănescu (PSD) şi Gigel Ştirbu (PNL). O simplă verificare a site – ului Parlamentului României ar edifica orice curios.
Încă o chestiune interesantă şi de-a dreptul comică. Sau tragică! Un parlamentar pesedist, coleg cu Eugen Neaţă, ne-a spus, sub protecţia anonimatului (oare de ce s-o teme?!) că uzurpatorul de idei politice n-a scos grai la comisie, când s-a discutat despre amendament. Abia în plenul Camerei Deputaţilor a vorbit, spunând că sănătatea celor care muncesc pe platforma chimică este afectată de lindan (un insecticid puternic, emanat de activităţile de pe platformă). Ba mai mult, Neaţă a spus despre el, că a mâncat salam cu lindan. Se vede!

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.