Judecător nou la Horezu, în locul controversatului magistrat Elena Lăcătuşu

 

Consiliul Superior al Magistraturii a luat decizia de a-şi da acceptul pentru ocuparea unui post de judecător în locul celui lăsat vacant de controversatul magistrat Elena Lăcătuşu la Judecătoria Horezu. Asta în condiţiile în care funcţionarea instanţei hurezene a fost în ultima perioadă grav afectată din cauza numărului de posturi vacante temporar. Astfel, s-a hotărât ca un nou judecător să vină la Horezu, pe perioadă nedeterminată.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât ocuparea pe perioadă nedeterminată a unui post temporar vacant de judecător la Judecătoria Horezu, în condiţiile art.134 ind.1 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (postul doamnei judecător Lăcătuşu Elena)” – se arată în hotărârea CSM.

Cât despre Elena Lăcătuşu – ex-judecător al Judecătoriei Horezu –  trebuie precizat că ea a fost exclusă din magistratura în data de 30 septembrie 2015 pentru „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor …” şi „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”. Ulterior, Elena Lăcătuşu s-a şi pensionat.

 

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.