Partidul Național Liberal anunță investiții în învățământul dual

Investițiile în educație sunt priorități pentru PNL, iar dezvoltarea învățământului dual le oferă tinerilor oportunități pentru a fi mai bine pregătiți pentru piața muncii. 29 de consorţii regionale pentru învăţământ dual au fost declarate eligibile pentru a primi finanțare.

,,Tinerii își vor putea continua studiile în învățământul superior tot în sistem dual, conform unei prevederi introduse în legile educației, recent aprobate. Chiar dacă ținta stabilită în PNRR este de cel puțin 10 consorții, ne-am propus să identificăm surse de finanțare suplimentare, pe lângă cele 338 de milioane de euro alocate prin apel, pentru a sprijini cât mai multe dintre proiectele depuse,”, Ministrul liberal al Educației, Ligia Deca.

Între cele 29 de proiecte, se află și campusul pentru învățământul dual de la Oradea, care a obținut cel mai mare punctaj din regiunea de Nord-Vest.

,,Valoarea totală a proiectului este de 29 milioane de euro, din care 19,6 sunt fonduri europene, iar 9,4, contribuția CJ Bihor. Dacă toate procedurile se vor derula fără întârzieri, de la începutul anului viitor Campusul va fi dat în folosința elevilor. Pentru a susține înscrierile, derulăm o campanie de promovare a învățământului profesional dual și a facilităților pe care le asigură campusul: internat, cantină, ateliere, burse.”, Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

You May Also Like