Peste 1000 de vâlceni pensionați prin legea Eugen Neață.

“Casa de pensii a județului Vâlcea consemnează că mai mult de o mie de vâlceni s-au pensionat cu doi ani mai devreme apelând la legea pe care am inițiat-o în Parlamentul României, cu aplicare în localitățile aflate pe o rază de opt kilometri în jurul orașului Berbești și în jurul municipiului Râmnicu Vâlcea. Aplicarea legii este valabilă și astăzi pentru persoanele care au locuit mai mult de trei decenii în aceste localităti și în zonele din jurul acestor, expuse poluării remanente a exploatărilor de cărbuni și a fabricării produselor chimice.
Fiecare dintre cei interesați pot cere de la oficiul local al stării civile o adeverință care să arate perioada de domiciliu, adeverință care se atașează la dosarul de pensionare ce urmează a fi depus la Casa de pensii cu doi ani mai devreme de vârsta standard de pensionare. Funcționează după câte puteți vedea și dovada acestui lucru sunt cei peste o mie de vâlceni care s-au pensionat mai devreme cu doi ani, fără nicio penalitate.
Sunt bucuros să aflu că, în acest mod, se face dreptate pentru toți cei care au avut de suferit fiind expuși o perioadă foarte îndelungată la poluarea industrială din zona în care trăiesc.
Am vorbit în mai multe rânduri despre acest beneficiu pe pagina mea de internet și înțeleg de la beneficiari că informația a ajuns la ei din această pagină și din mass-media locală. Într-o perioadă cum este aceasta pe care o traversăm, în care drepturile la pensie corectă pentru români sunt puse din nou în discuție, mai degrabă pentru a micșora pensiile aflate în plată, este foarte important să-i anunțăm pe cei interesați că pot profita de pensionarea anticipată, fără penalități, că este dreptul lor și că nu trebuie decât să acționeze pentru a beneficia de legea pe care vâlcenii o numesc legea Eugen Neață”

Deputat de Vâlcea,

Eugen NEAȚĂ

loading...

You May Also Like