PNL cere dreptate și salarii bune pentru IT – iștii din domeniul public

,,Dreptate și salarii nete mai mari pentru IT-iștii din sectorul public.
De mulți ani, exista o situație incorectă: IT-iștii de la stat nu puteau beneficia de aceleași facilitați fiscale ca cei din sectorul privat, deși au competențe similare și, în general, salarii mult mai mici. Este o situația care ține de echitate, dar înseamnă și o șansă în plus să atragem și să păstrăm resursa umană de calitate în sectorul public.
Acest lucru va fi schimbat. Personalul din instituțiile publice care desfășoară astfel de activități va beneficia de scutire de la plata impozitului pe venit. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.
Prevederile vor intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2023 şi se vor aplica începând cu veniturile aferente lunii intrării în vigoare a ordinului.
Măsura are obiectivul de a atrage experți din sectorul IT&C în administrația publică. România viitorului este România digitală, iar un sector public puternic digitalizat înseamnă un stat prietenos cu cetățeanul. Pentru toate acestea, e nevoie de specialiști în sectorul public, cu atât mai mult în ceea ce ține de transformarea digitală a administrației.”, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Comunicat de presă

You May Also Like