PNL Vâlcea se poate dinamita din prima zi de guvernare. Controverse la numirea prefectului!

Nici nu au venit bine la putere liberalii vâlceni că au și început contrele între ei. Primul conflict interc care ,,macină” de 24 de ore partidul este acela al viitorului prefect de Vâlcea. Guvern își va schimba foarte repede reprezentanții în teritoriu, iar PNL Vâlcea trebuie să joace teatrul absurd, dar legal, al numirii politice a prefectului apolitic. Venit de nicăieri din punct de vedere politic și administrativ, un nume a ieșit pe surse în fața opiniei publice. Ziarul de Vâlcea a dezvăluit că numele viitorului prefect de Vâlcea este Dragoș Popescu, șeful Serviciului Integrat de Administrare și Control din APIA Vâlcea. Are 40 de ani, este căsătorit și are trei copii. Locuiește în Râmnicu Vâlcea, a absolut Facultatea de Drept și Administrație Publică la Cluj – Napoca, la Universitatea ,,Babeș Bolyai”. A intrat în APIA în 2006 fiind un apropiat al fostului director de la Vâlcea, actual director național, Adrian Pintea. În perioada în care România a deținut președinția Consiliului UE, Dragoș Popescu a fost detașat la Bruxelles. În fața unei asemenea cărți de vizită bune, vin și problemele. În ce măsură numirea sa ar fi morală și loială politicii anti – corupție cu care se împăunează în ultimul timp PNL, câtă vreme firmele familiei Buican primesc subvenție de la APIA? În ce măsură documentațiile anuale depuse de societățile celor doi frați Buican (Cristian și Mihai) au legătură cu Dragoș Popescu? De ce el, un anonim politic, și nu unul dintre ,,greii” partidului ar fi favoritul președintelui PNL Vâlcea? Pe lista doritorilor există și alte nume care ar putea fi tot ,,docile politic” lui Cristian Buican. Și atunci, de ce Popescu?!

Astăzi, 5 noiembrie, la 18:30, Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL Vâlcea se întrunește să ia o decizie cu privire la numirea prefectului și subprefectului. Dragoș Popescu a fost adus în partid demult, în anii 90, de profesorul universitar Aristotel Ungureanu. A activat în structura de tineret condusă de Bogdan Pistol, după care a dispărut din peisajul liberal. ,,Infirm total afirmația cum că eu aș fi viitorul prefect de Vâlcea. Nici subprefect! Nu există o asemnea intenție, indiferent cine ar fi vehiculat-o. Sunt funcționar public la APIA și atât” a declarat Dragoș Popescu pentru Gazeta Vâlceană. 

În cazul în care viitorul apropiat îi va da dreptate, interlocutorul nostru poate fi catalogat drept onest. Dacă, totuși, presa are dreptate (fiindcă Ziarul de Vâlcea nu a ,,scos din burtă” o bârfă, ci a prezentat o informație venită pe surse), înseamnă că Popescu își începe mandatul cu o minciună. Și de ce ar minți opinia publică prin intermediul presei? Pe a cui vigilență ar vrea s-o adoarmă? Vom afla în câteva ore sau zile. Pentru postul de subprefect se luptă Ion Bîzîc, fostul primar al orașului Băbeni și Mihaela Brănescu, funcționar public la Evidența Populației, fost șef al Direcției de Sănătate Publică Vâlcea. În ambele variante, vor urma dezvăluiri unele grave, altele, de-a dreptul haioase.

Foto Ziarul de Vâlcea

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like