Tirania lui Tironel, contestată la Copăceni

Candidatul PNL la Primăria Copăceni, tânărul Ovidiu Barbu, dă glas opoziției locale. Ceea ce scrie el pe Facebook se poate aplica în multe comune din Vâlcea, unde primarul este stăpân pe moșie, iar o parte din populație trăiește cu spaimă. De regulă, spaima provine din eliberarea sau blocarea unor autorizații, de amenzi, de păsuirea sau nu a plății impozitelor și de tot felul de alte abuzuri pe care primarul le face sau nu le face, în funcție de interesul electoral. Barbu cheamă la o acțiune curajoasă pe 9 iunie, încercând să rupă monopolul primarului Tironel Tâmplărescu (PSD) asupra comunei Copăceni. Redăm integral textul – îndemn al tânărului candidat liberal.

Cum e posibil să votezi pentru un primar, iar apoi să îți fie teamă de el?

Cum e posibil să votezi pentru un primar, iar apoi să îți fie teamă de el? Cum e posibil ca încrederea ta, votul tău să se transforme în frica de a-ți spune părerea sau propriul adevăr? Nu ai voie să te plângi de calitatea apei de la robinet, lipsa canalizării sau de faptul că, după 12 ani, comuna Copăceni, bate pasul pe loc. Normalitatea a ajuns o favoare întrucât instituția publică s-a transformat într-un mare SRL. De aici pleacă și ideea prin care își selectează probabil clientela.
Ai sperat că va face treabă și vei trăi mai bine, de la mandat la mandat. Dar câte mandate vor fi necesare să se ajungă acolo? Așa că votul tău este un argument suficient pentru a putea să spui deschis și atunci când lucrurile nu merg chiar cum ai visat tu. Primarul este plătit din banii cetățeanului, bugetul acela pe care îl gestionează nu este moștenire de familie, iar plătitorul de taxe chiar are dreptul să știe ce face primarul cu banii plătiți cu trudă din salariu de orice cetățean sau din afacerea pe care se chinuie să o țină în viață. Tocmai de aia zic: nu vă mai fie frică de primari! Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Nu pierzi ceva prin schimbare, doar încerci altceva!

You May Also Like