USR Vâlcea, pe targă. Barna, surclasat!

Uniunea Salvați România (USR) a fost jucată în picioare de adversarii politici la Vâlcea în primul tur al alegerilor prezidențiale. Deși porneau dintr-o postură favorabilă, de filială care a avut un scor foarte bun la alegerile europarlamentare, USR Vâlcea a terminat partida la podea. Tocmai punctul forte pentru care s-au bătut useriștii luni de zile cu pumnul în piept, organizația Râmnicu Vâlcea, a fost surclasată. În capitala de județ, Dan Barna a obținut 6716 voturi (14,98%). Prin comparație, Klaus Iohannis a avut 15567 (34,73%) și Viorica Dăncilă 11000 (24,54%). Dezastrul este cu atât mai mare cu cât Mircea Diaconu a fost la nici 300 de voturi în spatele lui Barna, în Râmnicu Vâlcea. 

Pe județ lucrurile stau și mai grav pentru guralivii useriști. Cu 15598 de voturi (10%), s-au clasat pe trei cu mult în spatele câștigătorului Klaus Iohannis – 57553 de voturi (36,63%) și a locului secund, Viorica Dăncilă – 51170 (32,56%). 

Unul dintre principalele motive pentru care USR a greșit această campania este mesajul anti – Mircia Gutău. Aceste alegeri nu erau despre Gutău, nu erau despre PER (partid din care face parte edilul – șef), ci despre președinția României. Au încercat să-l lipească din punct de vedere al imaginii pe Gutău de candidatul PSD, considerând că primarul are o imagine negativă. Rezultatul e limpede! Lumea s-a săturat de gargara continuă, de răutatea goală de conținut, de sloganurile deșănțate ale USR. Ura fără coerență, agresivitatea de multe ori gratuită și permanentă au dus la un scor jalnic pentru USR. Gruparea cocoțată pe funcțiile de conducere la județ și la municipiu, condusă de Andrei Gheorghiu și Romeo Odochian, ar trebui să dea socoteală în fața filialei. Dar, mai mult ca sigur, nu va da și lucrurile vor merge mai departe cu un USR bine ,,tăvălit” la prezidențialele de anul acesta. Pentru acești dușmani de moarte politică ai lui Mircia Gutău se anunță vremuri sumbre.

sursa foto: USR Vâlcea Facebook

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like