ZVONOTECA – 27 septembrie 2021 – VÂLCEA

• Frecușuri permanente la PNL Râmnicu Vâlcea. Virgil Pîrvulescu i-a dat nas psihologului Mihaela Balcan și o vrea șefă la femeile liberale. Doamna în cauză, după ce a trecut pe la USR, a poposit la PNL. Nimeni, sau aproape nimeni, nu îi contestă inteligența. Dar și narcisismul o dă afară din casă. Sau din cabinetul profesional. Le spunea celor de la USR că a văzut în ei o piatră și că vrea să-i sculpteze precum Michelangelo pe David. Făceau useriștii fețe – fețe și râdeau pe sub mese. N-a fost să fie! La liberali, Balcan s-a aliat cu Virgil Pîrvulescu. L-a simțit puternic, i-a cântat în strună, iar roadele s-au văzut. Fiul doamnei, Radu Gurițoiu (băiat tare simpatic și amabil, de altfel) a devenit președinte la TNL Râmnicu Vâlcea. Partidul i-a găsit și loc de muncă: a devenit consilierul personal al viceprimarului Pîrvulescu. Dar doamna vrea mai mult de fiecare dată. Noua țintă este președinția organizației de femei din Râmnicu Vâlcea. Dă puternic din coate pentru obiectivul său, dar președinte OFL Vâlcea, Mihaela Andreianu, care ține la structura pe care o conduce, s-ar cam opune. Motivele țin de liniștea organizației. Drept pentru care, între Pîrvulescu și Andreianu apele nu sunt tocmai limpezi. O altă ,,victimă” a Mihaelei Balcan este colonelul SRI în rezervă Florin Cristescu, și el membru PNL de vreo doi ani. Au avut o contră mică soldată cu dispariția lui Cristescu de la sediul PNL și de la acțiunile politice timp de câteva săptămâni. Apoi, constituția psihică solidă, dar și pregătirea superioară l-au făcut pe acesta să treacă peste ceea ce singur a catalogat drept ,,un mic incident de orgolii”. Tare mai dă din coate doamna psiholog! 

• Fostul deputat PSD Vasile Bleotu, actualmente ceva mare pe la Banca Națională a României, ar fi avut tatonări cu partidul condus din umbră de Liviu Dragnea. Surse bine informate susțin că acesta ar fi conversat de câteva ori cu fostul său coleg de la PSD, Codrin Ștefănescu. Bleotu e un tip deștept și bogat. I-a plăcut politica tot timpul. O intrigă, totuși, apare aici. Dacă se va duce lângă Dragnea, își va păstra funcția de la BNR? Și ce salarii sunt pe acolo…

• Rămânem tot la BNR și menționăm că Mugur Isărescu are o inițiativă lăudabilă. Vrea să pună mai mult în lumină personalitatea istorică marcantă Mihail Oromolu. Acest mare finanțist al perioadei interbelice a avut un conac cu ditamai domeniul la Păușești – Măglași. Conacul a revenit după ani în patrimoniul BNR, iar de reabilitarea lui se ocupă acum fostul prefect de Vâlcea, Dumitru Cornoiu (bineînțeles, din postura de funcționar BNR). Și nu doar de conac. Tot Cornoiu coordonează și comitetul de lucru pentru o carte impresionantă despre viața lui Mihai Oromolu. Sunt o grămadă de detalii impresionante. Iată unul: Oromolu a fost primul președinte al unei asociații de prietenie română – americană care s-a organizat chiar în casa finanțistului, la București. Dacă reabilitarea conacului merge bine, va trebui să meargă bine și reabilitarea imaginii acestui personaj istoric mai puțin cunoscut. Dacă-i iese lui Cornoiu treaba asta, dă lovitură de imagine. Pe merit! 

• Primim de la Administrația Bazinală a Apelor (ABA) Olt o informare tristă. Când trebuie criticați șefii de instituții, mai e cum mai e. Când trebuie criticați cei care trebuie să le ia apărarea salariaților, e dramatic. Unul dintre liderii de sindicat din ABA Olt, Dorel Cosma, face și desface. Pesedist înfocat de mulți ani, Cosma a avut și are relații cu toți directorii, indiferent ce partid îi pune pe funcție. Orice director vrea să aibă sindicatul aproape. Se aude că Dorel Cosma încearcă să devină șef și peste serviciul Apărare contra Inundațiilor (pe care deja îl conduce), dar și peste Dispecerat. Ar vrea să bage Dispeceratul sub controlul serviciului Apărare, pentru a avea și mai mulți oameni sub control. Mai nasol e că nu știe să dea un mail, își roagă subalternii să o facă. Și nici nu vrea să învețe de atâția ani. Să spună public Dorel Cosma câte concursuri a dat pentru a conduce vreun serviciu din ABA Olt, dar și de câte ori și-a prelungit contractul din trei în trei luni ca să ocolească legea. Acum trei ani, Cosma le-a propus sindicaliștilor pe care îi conduce să dea cei 2%, pe care fiecare salariat îi poate dirija spre orice fundație sau asociație, sindicatului. Mai mulți sindicaliști o tot întreabă pe contabila sindicatului ,,Alutus” (căci despre acesta este vorba) unde sunt banii. Nu au fost lămuriți deocamdată, dar se așteaptă răspunsurile.

Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.

loading...

You May Also Like