ZVONOTECA – 2 noiembrie 2017 – VÂLCEA

  • Directorul Comisiei Judeţene de Cultură Vâlcea nu şi-a ,,lichidat” frustrările împotriva Arhiepiscopiei Râmnicului. Într-o şedinţă la Prefectură, Epure a spus că deşi a fost atacat în presă (trimitere directă la un articol din Gazeta Vâlceană), nu se va da înapoi de la ,,apărarea intereselor patrimoniului cultural şi istoric.” Chiar dacă a uitat să spună ce activitate a avut ,,apărătorul patrimoniului” până acum trei ani, răspunsul a fost halucinant. Epure a spus că este posibil să se constituie şi nişte dosare penale contra Arhiepiscopiei, pentru că s-ar fi adus prejudicii valorilor culturale de patrimoniu. Ba mai mult, conducerea clericală a judeţului să îi zică merci că nu a dat curs unor asemenea lucruri. Unde se poate încadra fraza? Şantaj sau complicitate? Dacă tot se vorbeşte în termeni penali, nu cumva Epure ameninţă şi şantajează Arhiepiscopia cu dosare penale? Şi dacă tot există fapte care să conducă la dosare penale, de ce Epure doar ameninţă şi nu dă curs documentelor? Mai există şi o a treia variantă: tevatura directorului de la Cultură este gargară curată. Cu gaz!

 

  • Cadrele PNL Vâlcea îşi dovedesc performanţa pe zi ce trece. După ce a pierdut trei concursuri (dintre care unul bănuit că a fost aranjat) pentru conducerea Evidenţei Populaţiei Vâlcea, Mihaela Brănescu este constantă şi tenace. A mai pierdut două concursuri pentru conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov. Cel mai recent dintre ele a fost organizat în urmă cu câteva săptămâni. Multe înainte!

 

  • O societate de colectare a gunoaielor duce un război dezlănţuit cu toată lumea. Oameni de afaceri, primari, consilieri judeţeni şi ziarişti au intrat în ,,malaxorul” de înjurături şi acuzaţii pe care societatea respectivă îl comandă într-un ziar local. Pentru ce o asemenea campanie virulentă? Pentru ce atâta tevatură? Este răzbunare sau presiune? Se poate judeca în următorii termeni: respectiva firmă face şi pe dracu-n patru doar să câştige mega – licitaţia organizată de ADI Salubrizare, pentru colectarea gunoaielor din Vâlcea. Unii nu învaţă nimic din zornăitul repetat al cătuşelor, nici când le au pe propriile mâini.

 

  • Nemulţumiri în rândul poliţiştilor din Vâlcea, care spun că sunt structuri rutiere din anumite localităţi vâlcene care sunt privilegiate faţă de altele. Adică, gradele de rudenie, prieteniile şi simpatiile între anumiţi poliţişti şi şefi primează! Asta în timp ce alţi agenţi de poliţie sunt trataţi în batjocură şi lăsaţi să muncească până la epuizare, iar mai marii conducători refuză să le trimită „întăriri”. Oare o fi corect sau lucrurile au luat-o cu adevărat razna la Rutieră?

 

  • Din ce în ce mai puţini poliţişti operativi în stradă, în cartiere, în pieţe, târguri sau, în general, printre cetăţeni. Puţinii agenţi operativi care mai există în IPJ Vâlcea sunt hămăliţi şi hăituiţi de nu mai ştiu de capul lor, dar, de multe ori, nici ei nu-şi mai dau fizicul jos din maşină. Sigur, cauzele sunt multe, deficitul de personal fiind însă o scuză lamentabilă pe care o folosesc frecvent conducătorii Poliţiei Vâlcea. În realitate, ne confruntăm cu lipsa unei viziuni, a unei coordonări eficiente, a unei stabilităţi şi, nu în ultimul rând, a unei poziţii ferme de la vârf în jos. Actualul şef din fruntea IPJ Vâlcea nu face decât să mai „îngroape” puţin instituţia în mocirla în care se scaldă de o bună perioadă de timp. Şi încă nu ştim cine a avut ideea „genială” de a-l lăsa pe Ciobotoiu să preia frâiele unităţii…!

 

  • În timp ce Filiala de Pescuit şi Vânătoare din cadrul A.J.V.P.S Sibiu organizează acţiuni de ecologizare pe râul Olt, la Vâlcea se doarme …în mizerie. Singura preocuparea a A.J.V.P.S. Vâlcea este aceea de a încasa cât mai mult, iar mormanele de gunoaie zac pe malurile râului Olt în tot judeţul. Tot pescarii sportivi vâlceni s-au mobilizat, în urmă cu câteva luni, şi au organizat o acţiune de ecologizare la Barajul Nord.

 

  • Cât de normal este ca transportatorii să fie „observatorii” poliţiştilor în raziile din Vâlcea? Asta ne poate spune doar prefectul de Vâlcea, Florian Marin, care a dat un ordin în acest sens şi i-a obligat pe poliţişti să organizeze acţiuni împreună cu reprezentanţii firmei Antares pe traseul Râmnicu Vâlcea – Vlădeşti – Păuşeşti Măglaşi – Băile Olăneşti. Şi cu toate acestea, „domnul preşedinte Becşenescu” – aşa cum îl alinta prefectul Florian Marin într-o şedinţă publică – a fost tot nemulţumit, a tunat şi a fulgerat, a acuzat şi, întâmplător, după aceea au apărut şi atacuri mizerabile în presă. Asta în condiţiile în care pe acea rută au fost „vânaţi” taximetriştii legali şi clandestini, în timp ce şoferii microbuzelor Antares erau deja anunţaţi să nu încalce legislaţia în vigoare. S-a dovedit, în schimb, că atunci când nu este organizată o razie pe ruta respectivă, microbuzele Antares circulă ticsite de clienţi, iar pasagerii sunt transportaţi în picioare.

Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.

You May Also Like