Primarul Bărzăgeanu trebuie chemat la DNA! Minte edilul sau Buican a făcut abuz de funcţie şi trafic de influenţă?!

O înregistrare apărută pe pagina de facebook a jurnalistului Tiberiu Pîrnău şi a cărei stenogramă o puteţi găsi pe site – ul publicaţiei Ziarul de Vâlcea, poate arunca în aer un întreg partid. Pe înregistrare se aude vocea jurnalistului Tiberiu Pîrnău şi a primarului comunei Mihăeşti, penelistul Constantin Bărzăgeanu. Iată stenograma:

Reporter: Dar cum, a avut Buican, care este ditamai șeful de partid, a avut tupeul să vină la dumneavostră să vă spună să-i concesionați izlazul?
Primar: Da.
R: Păi pentru ce?
P: Are 400-500 de oi.
R: Nu știam că are Buican oi! Și mai primiți și amenințări!
P: Eu i-am spus că nu pot. Mi-a zis în față să-i dau teren. A venit cu un tupeu fantastic. Era foarte nervos. Cred că a fumat 10 țigări. Nu le mai stingea. A venit și a zis că nu mă costă nimic. I-am spus că eu sunt primar aici datorită unui om și nu pot trece peste cuvântul lui. Dacă el imi spune să trec la Partidul Verzilor trec la Partidul Verzilor.
R: Dar ce teren voia?
P: Voia să concesioneze diferite terenuri. I-am spus că mă amenință degeaba.
R: Cu ce vă amenința?
P: Că nu voi mai vedea nici un proiect. Și, uite că am luat și patru proiecte.

În mod normal, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti ar trebui să se sesizeze şi să îl cheme pe Constantin Bărzăgeanu la ,,o rundă” de lămuriri. Declaraţiile pe care le-a făcut edilul – şef, chiar dacă, cel mai probabil, a fost înregistrat fără să ştie, sunt de domeniul penalului (trafic de influenţă şi abuz în funcţie). Mai există o variantă: Bărzăgeanu minte, Buican nu l-a ameninţat şi nu i-a cerut nici un teren. În acest caz, deputatul ar trebui să-l dea imediat în judecată pe primar, fiindcă acuzaţiile sunt atât de grave, încât nu pot fi soluţionate decât în sala de judecată. Fie într-un proces penal, intentat de DNA lui Buican, fie într-un civil, intentat şeful PNL Vâlcea, primarului de la Mihăeşti.
Şansele ca înregistrarea să fie trucată sunt aproape nule, la discuţie participând şi o a treia persoană. Că declaraţiile lui Bărzăgeanu pot fi considerate scoase dintr-un anume context, este posibil, dar asta nu denaturează cu nimic acuzaţiile. Cei ce au început deja să se isterizeze, spunând că nu este corect ca un primar să fie înregistrat, iar discuţia să fie dată în presă fără acordul său, bat câmpii. Uzanţele jurnalismului impun şi asemenea metode. De câte ori nu au fost publicate reportaje extrem de importante, realizate cu reportofon sau cameră ascunsă? De câte ori nu au fost date la televizor, imagini filmate cu camera ascunsă? S-a încălcat vreo lege? Nicidecum! Aşteptăm cu mare interes reacţia celor două persoane implicate: Constantin Bărzăgeanu şi Cristian Buican. De asemenea, aşteptăm şi reacţia procurorilor DNA Piteşti.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

One thought on “Primarul Bărzăgeanu trebuie chemat la DNA! Minte edilul sau Buican a făcut abuz de funcţie şi trafic de influenţă?!

Comments are closed.