CRIMĂ ELUCIDATĂ la VÂLCEA. Principalul suspect a scăpat de acuzații și s-a ales cu o amendă penală

Aproape patru ani a durat ancheta pentru a face lumină într-un dosar penal de crimă din județul Vâlcea. Un bărbat a fost acuzat inițial că și-a omorât concubina în bătaie, iar la finalul procesului, după ce cadavrul victimei a fost deshumat, el a scăpat de acuzația de loviri cauzatoare de moarte, alegându-se doar cu o amendă penală pentru loviri și alte violențe.

Tragicul eveniment a avut loc în data de 7 iulie 2014, atunci când Ilie Mușuroi, de 65 de ani, din comuna Lungești, a fost acuzat că și-a bătut concubina până a omorât-o. Cei doi locuiau în casa bărbatului din localitatea menționată și erau mari consumatori de băuturi alcoolice. În seara fatidică, ambii se aflau într-o stare avansată de ebrietate, iar pe acest fond ei s-au luat la ceartă. Lucrurile au degenerat, Ilie Muşuroi şi-a lovit iubita cu bestialitate, provocându-i răni grave. La câteva zile după incident, mai precis în data de 11 iulie 2014, femeia a decedat la spital.

Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor criminalişti şi a procurorilor vâlceni în data de 14 iulie 2014, însă cercetările şi expertizele au durat câțiva ani buni. În anul 2016, anchetatorii aveau indicii potrivit cărora Mușuroi ar fi vinovat de uciderea concubinei sale și au propus arestarea lui preventivă sub acuzația de lovituri cauzatoare de moarte. Magistrații Tribunalului Vâlcea nu au fost însă de acord, luând decizia de a-l aresta la domiciliu.

Procesul a continuat însă pe fond, iar în data de 14 iunie 2017, judecătorii au dispus “efectuarea unei expertize medico-legale prin exhumarea cadavrului”, iar între timp principalul suspect a fost pus în libertate, sub control judiciar.

Crima nu a fost, de fapt, crimă

Raportul de expertiză criminalistică a fost finalizat în luna martie 2018 și astfel s-a făcut lumină în acest caz. Ca urmare, judecătorii Tribunalului Vâlcea s-au pronunțat în data de 20 iunie 2018, luând decizia de a schimba încadrarea juridică, iar Ilie Mușuroi a fost absolvit de acuzația de loviri cauzatoare de moarte, pentru că femeia se pare că nu ar fi decedat în urma loviturilor sale, ci a unor cauze naturale. Astfel, faptele comise de inculpat s-au încadrat la “loviri și alte violențe”, el alegându-se cu o amendă penală.

“Schimbă încadrarea juridică a faptei inculpatului MUŞUROI ILIE, din infracţiunea prevăzută de art.195 C.pen., în infracţiunea prevăzută de art.193 alin.2 C.pen. În baza art.193 alin.2 C.pen. Condamnă pe inculpatul MUŞUROI ILIE, la pedeapsa amenzii de 4.000 lei, corespunzătoare unui număr de 200 zile amendă şi unui cuantum de 20 lei zi amendă. În baza art.72 alin.2 Cod penal înlătură un număr de 20 de zile amendă, corespunzător reţinerii şi arestului la domiciliu, începând cu data de 16 decembrie 2016 până la data de 04.04.2017, astfel că inculpatul va executa pedeapsa amenzii de 2.000 lei. Atrage inculpatului atenţia dispoziţiilor art.63 alin.1 C.pen. Respinge acţiunile civile formulate de părţile civile Butoeru Ionuţ, domiciliat în comuna Lungeşti, satul Carcadieşti, judeţul Vâlcea şi SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENŢĂ CRAIOVA, cu sediul în municipiul Craiova, str.Tabaci, nr.1, judeţul Dolj. Obligă pe inculpatul Muşuroi Ilie la plata sumei de 3.000 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 20 iunie 2018” – se arată în minuta instanței vâlcene.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like