Miroase a scandal intern. USR Vâlcea se delimitează public de Vlad Ciobanu

Gest fără precedent al USR Vâlcea. În plină campanie electorală conducerea județeană a partidului emite un comunicat de presă de tip drept la replică în care se delimitează public de unul dintre activiștii cei mai harnici. Dreptul la replică vizează un articol apărut în Gazeta Vâlceană despre implicarea USR în funcționarea Asociației Vâlcene a Elevilor (AVE) și mai cu seamă în scandalul public, cu iz politico – electoral, făcut de aceștia la dezbaterea bugetului local și la ședința Consiliului Municipal. Desigur, USR neagă toate acuzațiile, lucru care era de așteptat. Însă niciodată nu s-a întâmplat ca micuțul, bine organizatul și zgomotosul partid să se delimiteze de acțiunile unui membru al său. Asistăm la o premieră în USR Vâlcea pe care o notăm. Vlad Ciobanu a intrat în USR după ce s-a făcut cunoscut prin acțiunile stil dezbatere publică pe care le-a organizat cu elevii din liceele vâlcene și este liderul fundație civice Mișcăm Vâlcea. Redăm în întregime comunicatul USR. 

Comunicat de presă

Uniunea Salvați România – filiala Vâlcea ia act cu surprindere și îngrijorare de acuzațiile apărute în presa locală cu referire la implicarea USR Vâlcea în acțiunile și pozițiile publice ale Asociației Vâlcene a Elevilor (AVE). Respingem aceste acuzații, considerându-le nefondate și defăimătoare.  Totodată, solicităm conducerii Gazetei Vâlcene și autorului articolului calomniator, domnul Crisu Popescu, să revină asupra articolului și să adreseze public scuze pentru denigrare.

Reprezentanții AVE au fost prezenți la dezbaterea privind bugetul local pentru anul 2019 al Municipiului Râmnicu Vâlcea și la ședința de Consiliu Local, unde și-au exprimat verbal punctul de vedere cu privire la acordarea de burse școlare elevilor vâlceni. Gazeta Vâlceană a lansat în spațiul public acuzația potrivit căreia USR s-ar afla în spatele pozițiilor și acțiunilor publice ale AVE. 

Conducerea USR Vâlcea respinge această acuzație, considerând-o neîntemeiată și calomniatoare. Conducerea USR Vâlcea nu s-a implicat în niciun fel în demersurile AVE, respectându-i statutul de asociație civică, neguvernamentală, și respectându-și totodată propriul statut de organizație locală a unui partid politic. 

Deși USR Vâlcea este de acord ca administrația publică locală să acorde burse școlare (sociale și de merit) într-un cuantum satisfăcător, care să acopere nevoile elevilor aflați în situații dificile și să-i încurajeze pe toți să obțină rezultate care să-i califice pentru burse de merit, conducerea USR Vâlcea nu s-a implicat și nu se implică în activitatea AVE, socotind că aceasta trebuie să își desfășoare activitatea independent de cea a partidelor politice. 

Merită menționat, de asemenea, că activitatea unui membru USR care nu deține o funcție de conducere la nivelul filialei județene USR Vâlcea sau la nivelul filialei locale USR Râmnicu Vâlcea nu obligă în niciun fel partidul și nu angajează sub o formă sau alta răspunderea USR Vâlcea pentru eventualele sale demersuri private. Acesta este și cazul domnului Vlad Ciobanu, care a susținut acțiunile AVE în nume cu totul personalfără legătură cu USR Vâlcea. Domnul Vlad Ciobanu nu a adus niciodată în atenția forului de conducere de la nivel județean sau local o eventuală colaborare cu Asociația Vâlceană a Elevilor  sau o susținere a acesteia și, pe cale de consecință, nu a fost vreodată mandatat să reprezinte organizația locală sau județeană a partidului în raport cu această asociație sau în legătură cu aceasta. Demersurile domniei sale sunt strict private și nu au legătură cu calitatea sa de membru USR sau cu activitatea sa în domeniul politicilor publice de la nivelul USR Vâlcea. 

Drept urmare, respingem ca nefondate și neadevărate acuzațiile apărute în articolul de presă „USR Vâlcea face acțiuni politice folosindu-se de asociații ale elevilor” și solicităm conducerii Gazetei Vâlcene și autorului articolului, domnul Crisu Popescu, să revină asupra textului de presă și să adreseze public scuze pentru denigrare.

Andrei Gheorghiu, Președinte Filiala Râmnicu Vâlcea, Uniunea Salvați România

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like