15 octombrie 2016

Tatăl ÎPS Varsanufie a trecut la Domnul

Tatăl ÎPS Varsanufie a murit la miercuri, 12 octombrie, după o îndelungată şi grea luptă cu o boală nemiloasă. A fost înmormântat sambata, 15 octombrie, slujba de înhumare fiind săvârşită la biserica parohiei Ciorogârla, protoieria Ilfov Sud. Cu această tragică ocazie, odată cu toţi arhiereii Sfântului Sinod, ca reprezentanţi ai întregii ortodoxii româneşti, a transmis un mesaj de condoleanţe şi PF Daniel, patriarhul BOR.
„Dumnezeu n-a făcut moartea și nu se bucură de
pieirea celor vii.” (Înțelepciunea lui Solomon 1, 13)
Înalt Preasfințite Părinte Varsanufie,
Preacuvioși și Preacucernici Părinți,
Îndurerată familie,
Întristată adunare.
Cu multă durere am aflat de trecerea din această viaţă a domnului Petre Vasile Gogescu, fiu credincios al Bisericii și tată iubitor al Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.
Domnul Petre Vasile Gogescu s-a născut la data de 11 martie 1946 în București, fiind singurul copil la părinți. El a crescut în credința ortodoxă, însușindu-și prin educația primită dragostea de Biserică și de neam, astfel că mulți ani ai vieții sale i-a închinat slujirii armatei române.
În anul 1966 s-a căsătorit cu tânăra Domnica şi au avut împreună un fiu, Valentin, care astăzi este Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie.
A fost un om blând, milostiv, iubitor de Dumnezeu și credincios practicant, mergând des la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti unde se bucura de Sfânta Liturghie și de rugăciunile înălțate de fiul său, mai întâi ca ieromonah, apoi ca stareț și arhiereu.
Dintre toate virtuțile sale, poate cea mai importantă a fost aceea că și-a educat fiul cultivând aceleași valori pe care le primise de la părinții săi, insuflându-i acestuia dragostea față de Dumnezeu, Biserică și neam, rezultatele fiind vizibile încă de timpuriu, iar astăzi fiul său este arhipăstor de suflete, îndrumând preoții, monahii și credincioșii pe calea mântuirii.
În ultima parte a vieţii sale pământeşti, domnul Petre Vasile Gogescu a fost încercat de o grea suferință care a constituit de fapt crucea vieții lui. În boală, pe patul de spital și în multe încercări, a înţeles că această suferință era de fapt o pregătire pentru întâlnirea cu Mântuitorul Iisus Hristos, Domnul vieții veșnice.
De aceea, trecerea la viaţa cerească a domnului Petre Vasile s-a făcut în credinţa în Învierea de obşte şi cu dorinţa de mântuire şi de viaţă veşnică, potrivit făgăduinţei Mântuitorului Iisus Hristos: „Eu sun învierea şi viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi.” (Ioan 11, 25).
Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel răstignit și înviat din morți, să odihnească împreună cu drepţii pe robul său Petre Vasile, iar pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie și pe îndoliata familie să-i mângâie și să îi întărească sufleteşte.
Veșnica lui pomenire din neam în neam!
Cu părintești binecuvântări și condoleanțe pentru familia îndurerată,
† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.