O adevărată comoară a fost descoperită în pereții unei case din Râmnicu Vâlcea (FOTO-VIDEO)

Unele vile din Râmnicu Vâlcea pot ascunde adevărate comori. A fost dovedit acest lucru, atunci când în zidul unei vile din municipiul nostru au fost descoperite milioane de euro, bani obținuți ilicit, evident. Totul a fost dat în vileag de autorităţile italiene, care au vizat o reţea specializată în fraudă informatică. În urma descinderilor de anul trecut, de la Genova şi din Râmnicu Vâlcea, nu mai puţin de 13 oameni au fost arestat, printre care şi vâlceni. Rețeaua avea se pare legături cu mafia din peninsulă, iar unul din membri ei făcea parte din gruparea italiană Camorra. 

Anchetatorii italieni au lucrat la acest caz mai bine de doi ani, ei descoperind că membrii grupării au comis infracţiuni de peste 20 de milioane de euro pe an. O parte din aceşti bani au fost găsiţi ascunşi chiar şi în zidul unei vile din Râmnicu Vâlcea.

„Erau ascunşi în spatele unui zid, care era spart şi reconstruit de fiecare dată când venea o nouă încărcătură de numerar”, au declarat italienii. 

Cum operau!?

Totul a început cu binecunoscutele înşelăciuni pe Internet. Cei implicaţi clonau site-uri de vânzări diverse, apoi păcăleau oamenii care voiau să achiziţioneze un produs, vacanţe sau chiar case la preţuri mici.

Mai apoi, sistemul lor a devenit unul complex, transformându-se într-o reţea de escrocherii de tipul mail-phishing cu site-uri clone ale celor originale. S-au creat astfel milioane de e-mailuri identice cu ale băncilor sau ale companiilor de asigurări, dar şi al unor site-uri clonate cu acelaşi scop. În schimbul unor articole / servicii inexistente care erau oferite spre vânzare online, cumpărătorii rămâneau şi fără produsul achiziţionat şi fără bani.  Milioane de e-mailuri păreau trimise în numele unor bănci sau companii de asigurare, pentru obţinerea informaţiilor necesare în a accesa conturile. 

Românii din Italia postau zeci de reclame pe portaluri foarte populare, precum Subito.it sau Airbnb, dar şi pe altele mai puţin cunoscute.

Însă, uşor-uşor, autorităţile Italiene le-au luat urma, fiind filaţi chiar şi când veneau în România şi aduceau sume imense de bani cu dubele. Ulterior, când toate piesele de puzzle au fost puse cap la cap, anchetatorii au deschis la Râmnicu Vâlcea, dar şi la Bistrţa Năsăud.

You May Also Like