ZVONOTECA – 11 ianuarie 2017 – VÂLCEA

 

  • Se-aude că preotul paroh din Moşteni – Frânceşti, Florin Mihai, face numai nefăcute. Vârstnicele enoriaşe se cam plâng din cauză că popa a mărit contribuţia pentru biserică. Cică le cere câte 60 de lei, iar când vine vorba de dat factură sau chitanţă, se face că uită. Le amână, iar enoriaşele, din evlavie şi frică de Dumnezeu, nu se mai sinchisesc să ceară. Şi serviciile religioase au cam luat-o razna din punct de vedere al preţurilor, parastasul costă 50 de lei, iar înmormântarea de la 250 de lei în sus şi poate ajunge şi la 500 de lei, depinde de bunăstarea familiei. Când este ameninţat cu reclamaţii, tot enoriaşii povestesc că Florin Mihai se laudă că are ,,pile” la ÎPS Varsanufie. Deşi, cel mai probabil, arhiepiscopul Râmnicului nu ştie de aşa ceva. Cea mai recentă ,,ispravă” a popii din Moşteni – Frânceşti s-a petrecut de Bobotează. Când creştinii din parohie îl aşteptau, după datină, popa n-a mai venit decât la câteva case. Fiindcă la un moment dat s-a oprit (nu se ştie din ce motive, dar se bănuieşte), în casa unui dreptcreştin la o ,,trataţie”. De unde, cică, l-ar fi ,,cules” consoarta, care l-a mai şi îmbrâncit puţin. Nasol!
  • Săptămâna trecută am publicat câteva întrebări pentru conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea. Continuăm cu alte două, menţionând doar că managerul SJU, dr. Dan Ponoran este imparţial politic. De ce a fost Florin Cărăşilă (apropiatul unui important lider al PSD Vâlcea) de la secţia Chirurgie Infantilă, la secţia Psihiatrie? De ce a fost mutat Petre Popescu (rudă cu fostul preşedinte al CJ Vâlcea, liberalul Gheorghe Păsat) de la secţia Chirurgie, la secţia Psihiatrie? Desigur, ambele mutări s-au produs prin dispoziţia managerului, fără concurs. Nici mutările la care ne-am referit în setul de întrebări de acum o săptămână şi nici mutările la care facem referire acum, nu sunt ilegale. Dar de ce se aplică doar la anumite persoane, cu trecere pe la vremelnicii lideri ai judeţului? Vom reveni cu amănunte!
  • Scandal între asistentele şi asistenţii de la Secţia Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Din câte se pare, aceştia îşi reproşează că unul primeşte mai multe „atenţii” decât altul. În halul acesta s-a ajuns!
  • Zilele trecute, la un articol al publicaţiei noastre despre furturile de lemne din judeţ, un vâlcean a lăsat un comentariu destul de interesant. Omul face dezvăluiri incendiare din comuna Lădeşti, iar dacă IPJ Vâlcea vrea cu adevărat să facă ordine în acest judeţ, ar putea să bage în seamă comentariul omului: „La câte lemne se fură în Lădeşti cu acordul tuturor (poliție,brigadier,pădurar, etc.), chiar dacă reclami nu se face absolut nimic. Unor oameni de bine le este frică să mai reclame, cu toate că au mai făcut-o şi organele de poliție nu au făcut nimic (gurile ‹rele› spun că sunt pe mână cu ei). ‹Clanul› Durlicioiu (Danezu) este cel mai periculos, pe scurt, se duc la furat în fiecare săptămână, taie din pădurile oamenilor şi le vând amatorilor atât din comună, cât şi în cele limitrofe, şi de multe ori aproape zilnic”.
  • Revenim cu noi informaţii de la Poliţia Frânceşti. O întâmplare destul de hazlie a avut loc la sfârşitul anului trecut, dar care ar trebui să-i pună pe gânduri pe şefii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. Ei bine, o localnică din Frânceşti a sunat la Postul de Poliţie din comună plângându-se că i s-au furat găinile din curte. Femeia a vrut să facă o plângere penală în acest sens, însă dialogul cu poliţistul „din dotare” a descurajat-o. Redăm dialogul, aşa cum a fost el relatat de păgubită:

„Localnica: Vreau să fac o reclamaţie pentru că, azi-noapte, mi s-au furat găinile din coteţ

Poliţist: Păi şi ştiţi cine vi le-a furat?

Localnica: Păi dacă ştiam, te mai sunam pe tine!?

Poliţist: Păi şi ce vrei, cucoană, să vin eu să-ţi păzesc găinile!”

No comment!

  • Ne-a ajuns la urechi o informaţie conform căreia la Şcoala Generală nr. 4 din Râmnicu Vâlcea profesorii fac tot ce le stă în putinţă pentru a-i convinge pe părinţi să-şi dea copiii la meditaţii. Vorbim în general de profesorii de Matematică şi Limba română, dar nu numai, care au ajuns în aşa hal încât trimit către părinţi mesaje cu subînţeles, scrise direct pe caietele de teme ale elevilor. Surprinzător sau nu, după ce părinţii sunt „convinşi” să-şi ducă micuţii la meditaţii, notele acestora la clasă cresc instantaneu.
  • Pe surse am aflat că în data de 14 august 2017 se va organiza un nou concurs pentru posturile de director şcolar plin şi director şcolar adjunct rămase vacante. În data respectivă va avea loc proba scrisă, nu înainte însă de a se modifica metodologia, astfel încât cadrele didactice să nu mai pice examenul la C.V.-uri, cum s-a întâmplat în toamna anului 2016. Vom reveni cu mai multe amănunte! În Vâlcea mai sunt vacante 70 de posturi de director, dintre care 55 de director plin şi 15 de director adjunct.
  • Săptămânalul regional Indiscret în Oltenia ne anunţă că fostul senator Laurenţiu Coca a părăsit filiala vâlceană a PSD. Cică s-ar fi mutat la PSD Sector 6 – Bucureşti, chestie cam suspectă şi care ridică întrebări multe pentru Coca şi pentru conducerea PSD Vâlcea. Dar fostul senator era şi secretarul executiv al filialei, iar Indiscret se întreabă, pe bună dreptate, cine va fi ,,uns” pe această funcţie atât de importantă pentru PSD. Noi am transmite şefilor social – democraţi s-o numească pe Mădălina Cotar, că tot e foarte capabilă. În doar câteva luni a parcurs drumul politic de la doctrina liberală, la cea ecologistă şi apoi cea social – democrată, ceea ce nu este deloc un lucru simplu. Ba chiar a ajuns şi consilier judeţean şi şef de cabinet parlamentar, la deputatul Eugen Neaţă. Că să nu mai vorbim despre larga (n-am găsit alt termen) experienţă profesională care a propulsat-o direct pe postul de manager al HCM Râmnicu Vâlcea.

* Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.

You May Also Like

6 thoughts on “ZVONOTECA – 11 ianuarie 2017 – VÂLCEA

  1. Sunt placut surprins ca redactia ziarului citeste mesajele cititorilor si tine cont de ele , un lucru imbucurator in zilele noastre . Multumesc in mod special Claudiei Stanciu pentru acest lucru.
    Cu siguranta in scurt timp prin seriozotatea si adevarul informatiilor publicate o sa ajungeti publicatia number one

  2. Taxa de 60 ron de la Frâncești e PARFUM pe lângă cea de 170 ron practicată la una din parohiile Costeștiului!!!!!!

  3. Am gasit in ziarul d-voaatra stiri de ultima ora exceptionale , surprins placut fiind de repeziciunea cu care au fost publicate .Bravo !!!

  4. Si la Galicea mai exact satul Cremenari se fura lemne si nimeni nu face nimic.Ba mai mult Inginerul Sef al Oclului Silvic Stoiceni a replicat ca padurarulnu poate face fata acesta avand in paza 800 de ha,iar daca nu imi convine modul in care se face paza sa fac contract cu un alt ocol silvic.Modul de adresare al acestuia a fost unul cat se poate de inadecvat pt functia dumnealui ,care nici mai mult nici mai putin ma invitat afara din birou.

  5. Referitor la zvonul cu profesorii de la Scoala nr. 4, ,,care au ajuns în aşa hal” asa cum sustineti, ,, conform unei informatii”.
    Va invit la Scoala nr. 4, pentru a VEDEA!!! cu ochii dumneavoastra, nu din ,, informatii(barfe)” auzite, cine sunt acesti profesori, cum lucreaza ei, ce informatii au elevii in caiet scrise, conform orelor facute, eventual puteti compara cu programa scolara, cu alte caiete ale altor elevi de la alte scoli,…., etc. Adica sa cautati asa cum ar trebui sa fie in profesia dumneavoastra de ,,JURNALIST” ….adevarul!!!
    Pacat de felul in care dumneavoastra credeti ca se face aceasta meserie, stand intr-un birou si cautand sau auzind barfe, pe internet sau din alte ,,SURSE” , fara a merge pe teren si a constata adevarul.
    Semnat:
    Unul din profesorii care pregateste ,,GRATIS” la scoala elevii pentru examenul de admitere la liceu.(dupa terminarea orelor de curs!)
    P.S. Sa-mi fie rusine ca am ajuns in asa hal!!!!!

Comments are closed.