Fotbalist trimis în judecată pentru tâlhărie. O faptă a comis-o în Vâlcea!

Avea tot viitorul în față și putea avea o carieră sportivă prolifică. În schimb, a ales să își distrugă viața, transformându-se în infractor. Este vorba despre un tânăr fotbalist din Arges, care a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. O faptă a comis-o în județul Vâlcea, iar alta în Argeș. În plus, în luna februarie, sportivul a mai fost trimis în judecată în , alt dosar, sub acuzaţia de conducere fără permis.

David Ştefan V., de 20 de ani, din Piteşti, a fost arestat preventiv pe data 22 martie, fiind acuzat de tâlhărie calificată. Ulterior, anchetatorii au aflat că el a mai comis o faptă similară și în județul Vâlcea. Astfel, pe data de 17 februarie, el s-a întâlnit în Pitești cu un bărbat în vârstă de 41 de ani, care avea de vânzare un telefon Iphone Pro Max. Anunţul fusese postat pe un site de vânzări, iar victima le-a spus anchetatorilor că a fost contactată de tânărul fotbalist, care s-a arătat interesat să cumpere smartphone-ul și au stabilit o întâlnire. Așa au și făcut, tranzacția urmând a se face în mașina vânzătorului, acolo unde au discutat și au convenit asupra prețului de 6.500 lei. La un moment dat, tânărul a luat aparatul pretextând că vrea să-l studieze și să verifice dacă este în regulă. În timp ce telefonul era la el, a scos un spray lacrimogen, a pulverizat spre piteștean și a fugit cu aparatul. Până să-și revină vânzătorul, tânărul dispăruse.

Păgubitul a sunat imediat la 112, sesizând organele de cercetare penală asupra nefericitei întâmplări. Cazul a fost preluat de lucrătorii Biroului de Investigații Criminale, oamenii legii identificându-l pe autorul tâlhăriei ca fiind David Ștefan V. de 20 de ani, din Pitești. Tânărul este fotbalist, fiind legitimat la A F C Juventus Victoria 1992 Bascov. Cercetările efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, au fost finalizate cu tânărul aflat în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată. Nu este singurul lui dosar. Pe 21 februarie, la Judecătoria Piteşti a fost înregistrat un alt dosar în care sportivul este judecat pentru conducere fără permis. Procesul este în camera preliminară. Dacă va fi găsit vinovat pentru tâlhărie calificată, el riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

foto ilustrativ

You May Also Like