Centrul de zi și de recuperare pentru persoanele vârstnice din Budești va fi construit în satul Ruda

Așa după cum vă informam și în urmă cu câteva luni, primarul Ion Vlădulescu și echipa pe care o coordonează în cadrul Primăriei Budești au reușit să acceseze suma de 6,2 milioane lei pentru construirea, operaționalizarea și funcționarea serviciilor sociale într-un centru de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice. Proiectul va fi realizat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fiind unul dintre cele 71 de proiecte de astfel de centre din întreaga țară care au fost incluse pe lista de finanțare.

De curând, a fost ales proiectantul care se va ocupa de această lucrare, una care, indiscutabil, își va dovedi utilitatea în anii următori. Spunem asta pentru că, deși comuna Budești este una dintre cele mai dezvoltate din punct de vedere economic din întreg județul și aici locuiesc și persoane tinere, care au locuri de muncă, în localitate există și destule persoane vârstnice care au nevoie de asistență socială adecvată. Iar centrul care se va construi în satul Ruda va fi exact un astfel de loc.

„Centrul de zi și de recuperare pentru persoanele vârstnice din Budești va fi construit în satul Ruda. Am găsit proiectant și ne vom apuca de treabă. Fondurile vor veni prin PNRR. Pentru realizarea acestui proiect primăria va suporta de la bugetul local costurile care ar putea apărea pe parcursul implementării lui. Îmi doresc să creăm facilități locuitorilor atât pe ceea ce înseamnă învățământ, infrastructură, dar și pe partea de sănătate și asistență socială în așa fel încât să acoperim tot ceea ce înseamnă nevoile comunității noastre”. (…) „Și la noi în comună există persoane vârstnice care sunt vulnerabile din punct de vedere social. Unele sunt foarte în vârstă, altele sunt singure și, din păcate, avem persoane care sunt și singure și în vârstă. Aici este cea mai delicată problemă. Noi intervenim și în prezent în sprijinul acestor persoane, dar când vom avea gata centrul din satul Ruda vom putea interveni și mai ușor pentru a îi ajuta pe acești oameni vulnerabili”, ne-a declarat Ion Vlădulescu, primarul comunei Budești.

You May Also Like