Clinica de Recuperare Medicală de la Călimănești, într-o continuă degradare. Șeful CJ Vâlcea: “Nu voi mai tolera situația de acolo!”

Consiliul Județean Vâlcea încearcă, din nou, să intre în posesia clădirii în care își desfășoară activitatea Clinica Balneo-fizioterapeutică și de Recuperare Medicală din Călimănești. Negocieri cu proprietarii au avut loc și în urmă cu câțiva ani, însă nu s-a ajuns la niciun acord, din cauza pretențiilor acestora. Acum, președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a decis să reia procedurile, iar dacă se va reuși cumpărarea clădirii, intenționează să obțină fonduri de la Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea și modernizarea clinicii.

Clinică veche și deteriorată, dar cu grad de ocupare de 100%

În anul 2008, printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, clădirea Clinicii Balneo-fizioterapeutică și de Recuperare Medicală din Călimănești  a fost retrocedată, în natură, moștenitorilor fostului proprietar. De atunci, a început o adevărată joacă “de-a șoarecele și pisica”. CJ Vâlcea a insistat să cumpere clădirea, însă noii proprietari au cerut la un moment dat o sumă colosală de 900.000 de euro, bani pe care administrația județeană a refuzat să-i plătească. Astfel, clinica și-a continuat activitatea de la un an la altul într-o stare de incertitudine, dar și în condiții precare. Asta pentru că acea clărire este veche și deteriorată, având nevoie urgentă de reparații și modernizări.

După cum bine se știe, pacienții Clinicii din Călimănești beneficiază de consultații medicale în regim de spitalizare, pe o perioadă de 12 zile. Este singura clinică de acest gen din țară unde sunt tratați gratuit bolnavii cu afecțiuni cronice. De aceea, secția de recuperare balneară Călimănești are un grad de ocupare al paturilor de 100%, iar programările se fac de pe un an pe altul, pacienții practic luptându-se pentru fiecare loc. La Clinica din Călmănești, pacienții pot face proceduri de fizioterapie, investigații de laborator, examen EKG, injecții cu apă pentru alergii, cură internă cu apă sulfuroasă pentru afecțiuni renale, digestive și diabet, kinetoterapie individuală și la sală.

Președintele CJ Vâlcea: “Încep negocierile pe bani. Trebuie să obținem un preț bun”

Cunoscând importanța acestei clinici și fiind conștient că oamenii au nevoie de tratamentele ce se fac acolo, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a luat decizia de a înființa o comisie care să reia negocierile cu proprietarii. După ce administrația județeană va intra în posesia clădirii, șeful județului are de gând să obțină finanțarea necesară pentru modernizarea clinicii.

“Mi-am exprimat public intenția de a nu mai tolera situația de la Clinica din Călimănești și mă refer aici la condițiile în care sunt tratați oamenii într-o clinică care, așa cum e ea acum, are contracte cu pacienții pentru încă un an și jumătate. Dacă o aveam în proprietatea județului, depuneam proiect la CNI, așa cum am făcut și cu Spitalul Vechi. Însă, nu e a noastră clădirea. De aceea, am format o comisie pentru reluarea negocierilor în vederea achiziționării clădirii respective, pentru că, așa cum știți, aparține unor proprietari privați. Comisia a avut deja două întâlniri cu proprietarii și urmează să înceapă să negocieze pe bani. Sunt dispușu să o vândă și avem și o adresă în acest sens din partea lor. Nu aș vrea să discut mai mult de atât, pentru că sunt în curs negocierile și nu aș vrea să mă trezesc că spune cineva că cine știe ce interese sunt acolo. Va fi o procedură deschisă și am desemnat în comisie consilieri județeni din toate partidele politice pentru a negocia. Dar, la cum arată clădirea, noi trebuie să obținem un preț bun” – a declarat președintele CJ Vâlcea, Constantim Rădulescu.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like