Eficiență în atragerea fondurilor nerambursabile! Dezvoltarea infrastructurii din Popești rămâne o prioritate pentru Aurora Măgură

După cum v-am mai informat prin intermediul ziarului nostru, primărița Aurora Măgură și echipa pe care o coordonează în cadrul Primăriei Popești au, pe lista de priorități, continuarea modernizării infrastructurii de interes local și atragerea fondurilor nerambursabile cu care să poată derula cât mai multe astfel de proiecte. Ne referim atât la fonduri europene, dar și guvernamentale. Administrația din Popești dorește să atragă cât mai multe astfel de fonduri și să dezvolte localitatea pentru ca nivelul de trai al cetățenilor să crească. Și, de ce nu, să se continue și la Popești trendul care se observă deja în comunele mai dezvoltate ale Vâlcii, acela de „repatriere” a cetățenilor care, după ani petrecuți la muncă peste hotare, se întorc în localitățile natale, ei dispunând acum și aici de condiții nu identice, dar apropiate de cele pe care le oferă localitățile rurale din vestul Europei.

Chiar zilele trecute, adică la finalul lunii martie, reprezentanții Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (CRFIR) Craiova au transmis, pe adresa unității admnistrativ teritorială Comuna Popești, o notificare privind selectarea cererii de finanțare și semnarea contractului de finanțare pentru o nouă etapă de modernizare a drumurilor de interes local din Popești.

„Ca răspuns la licitația de proiecte DR28 – 01/23 – 29.02.2024 ați depus Cererea de finanțare cu titlul „Modernizare infrastructură rutieră de interes local în comuna Popești, județul Vâlcea, etapa a II-a”, înregistrată și verifictă la CRFIR Craiova. Vă informăm că în urma verificării și evaluării Cererii de finanțare și după aprobarea de către Directorul General AM PNDR a Raportului de selecție lunar, din data de 26 martie 2024, proiectul dumneavoastră a fost aprobat pentru finanțare. Prin urmare, vă informăm că va fi semnat de Autoritatea Contractantă contractul de finanțare”, se arată în notificarea care a fost transmisă pe adresa Primăriei Comunei Popești.

„Avem noi vești bune pentru cetățenii comunei Popești! După cum am promis, continuăm cu asfaltarea în toată comuna! Încă un proiect al nostru a fost aprobat pe fonduri nerambursabile! Este vorba despre un proiect de modernizare a infrastructurii rutiere de interes local în comuna noastră”, a precizat primărița Aurora Măgură.

You May Also Like