Bani de un apartament! Atât au de plătit șoferii care au fost amendați în ultimele zile

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea ne-au informat că în perioada 29/31 martie 2024, polițiștii rutieri vâlceni au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație, în special a celor care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În aceste zile, în tot județul Vâlcea s-a acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, fiind organizate și desfășurate activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, reducerea riscului rutier pe DN 7, DN 64, DN 67, DN 67B, DN 65C, DN 73C, precum și pe drumurile județene și comunale din județ.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 776 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 234.000 de lei. Dintre acestea, 735 au fost aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dintre amenzile aplicate, 241 au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale, 15 pentru depășire neregulamentară, nouă pentru alcool, 22 pentru abateri ale bicicliștilor, trei pentru abateri ale pietonilor, trei pentru neacordare prioritate pietoni/vehicule și 442 pentru alte nereguli.

„Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 61 de permise de conducere (23 pentru viteză neregulamentară, 15 pentru depășire neregulamentară, nouă pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, două pentru neacordare prioritate vehicule/pietoni, nouă pentru alte abateri, fiind retrase și 36 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constate 11 infracțiuni la regimul rutier”, a anunțat IPJ Vâlcea.

Un elicopter a supravegheat traficul rutier de pe DN 7

Activitățile polițiștilor vâlceni au beneficiat de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație dotat cu echipament tehnic de monitorizare/înregistrare video omologat, care a survolat Drumul Național 7. Totodată, acesta a înregistrat abaterile săvârșite de către conducătorii auto, în principal depășirile neregulamentare. Pentru dispunerea măsurilor legale datele astfel înregistrate au fost trasmis „la sol” polițiștilor aflați în serviciu.

You May Also Like