Primarul Sărdărescu va realiza centura ocolitoare a orașului Horezu cu sprijin de la CJ Vâlcea

Executivul a aprobat, prin Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Varianta de ocolire Horezu, judeţul Vâlcea”. Valoarea totală a investiției este de 201 milioane lei (inclusiv TVA), din care construcții-montaj 168 milioane lei.

„Proiectul are ca scop realizarea unei variante de ocolire care să scoată traficul greu și de tranzit din oraș conducând la reducerea timpului de deplasare, sporirea capacității de circulație la intrările și ieșirile din localitate, reducerea poluării fonice și cu noxe în zonele locuite. Soluțiile propuse vor îmbunătăți infrastructura rutieră națională, în special la nivelul drumurilor naționale, dar vor conduce și la fluidizarea traficului local din oraș. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii”, a anunțat Executivul de la București la momentul aprobării Hotărârii de Guvern la care am făcut referire.

Primarul Sărdărescu se bazează pe sprijinul președintelui Consiliului Județean Vâlcea pentru implementarea unui proiect atât de important

De curând primarul orașului Horezu, social-democratul Nicolae Sărdărescu, și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, au semnat parteneriatul prin care Consiliul Județean Vâlcea va asigura fondurile necesare cofinanțării, de 2% din valoarea obiectivului de investiții „Varianta de ocolire Horezu”.

„Acest proiect de mare importanță pentru orașul nostru urmează a se implementa de administrația locală cu fonduri europene și de la Ministerul Transporturilor. Valoarea totală a proiectului este de 42 de milioane euro. Contribuția necesară este de 2%, adică de 840.000 euro, pe care ne-o va asigura Consiliul Județean Vâlcea. Termenul de implementare a proiectului este de 26 de luni, din care două luni va dura proiectarea. Această investiție este una absolut necesară, întrucât va scoate traficul greu din oraș, fluidizând circulația în zona centrală a orașului. Îi mulțumim domnului președinte Rădulescu pentru sprijinul pe care ni-l oferă”, a declarat Nicolae Sărdărescu, primarul orașului Horezu.

„În doi ani și două luni, vom avea gata centura ocolitoare a orașului Horezu! Împreună cu primarul Nicolae Sărdărescu, am semnat acordul de parteneriat, pentru realizarea centurii ocolitoare a orașului Horezu. Îl felicit pe domnul primar Nicolae Sărdărescu pentru obținerea finanțării în vederea realizării acestui obiectiv major pentru județul nostru și, desigur, foarte important pentru orașul Horezu”, a precizat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

You May Also Like