Fata care nu crede într-un „actor grăbit” dinamitează bătălia pentru Olănești

Lupta politică de la Băile Olănești părea polarizată între actualul primar Sorin Vasilache – PSD și actorul Grig Chiroiu – PNL. Drama ultimului este că în cursa pentru primăria orașului a intrat și un tânăr candidat cu profil perfect pentru tânăra generație, predispusă mai cu seamă să voteze cu dreapta. Este vorba despre Teodora Braneci, în vârstă de 27 de ani, care va candida la alegerile locale din partea partidului Forța Dreptei. Aceasta se pregătește deja pentru a face o figură frumoasă în bătălia pentru Olănești, purtându-se ca și cum nu crede în actori grăbiți care vor să confiște pe nemerit dreapta locală. Teodora și-a construit o echipă pe care o vom vedea la treabă pe parcursul campaniei electorale. Deocamdată, vă putem oferi o primă prezentare a ei, a activităților pe care le-a desfășurat în prezent și câteva cuvinte despre politică.

Sunt un candidat tânăr și capabil, cu forță de muncă. Entuziasmul meu pentru candidatura la postul de primar în Băile Olănești se bazează pe un mix între studii și experiență practică în domeniul turismului, dar și pe experiența din mediul ONG. Am lucrat în proiecte care vizează dezvoltarea locală pornind de la ideea de comunitate, iar rezultatele de acolo mi-au demonstrat că oamenii sunt cu adevărat cei care pot aduce schimbarea atunci când au o viziune comună.
Îmi propun să construiesc un viitor mai bun pentru toți locuitorii din Băile Olănești, în special pentru tineri.

Ce mă recomandă?
În copilărie, de la vârsta cinci ani am făcut gimnastică la Deva timp de șapte ani. Această experiență mi-a modelat caracterul și m-a ajutat să mă dezvolt ca individ. Această experiență nu a fost doar o perioadă de antrenamente intense, ci și o școală a vieții. A fost o călătorie care m-a învățat despre perseverență, disciplină, concentrare și echilibru. Întoarsă la Vâlcea, am urmat școala generală la „Take Ionescu”, iar liceul la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”. Am urmat facultatea de Hotel Management în Olanda și am încheiat cu un internship la Ritz Calton – Hotel Arts Barcelona (Marriott) în departamentul de evenimente / conferințe. Întoarsă acasă, acum patru ani, am încercat să fac diverse activități, să-mi găsesc locul, iar în această căutare m-am îndrăgostit de mediul ONG. Pentru că respect munca depusă de colegele mele, am luat decizia de a încheia contractul actual cu ONG-ul cu care colaboram pentru a nu exista interpretări negative.

De unde sunt?
Sunt din Cheia, Băile Olănești, o zonă montană cu oameni harnici, ce oferă oportunități pentru turismul rural. De asemenea, orașul Băile Olănești, de care aparține satul Cheia, este renumit pentru apele sale minerale. Acesta oferă tratamente balneare și spații de relaxare pentru turiști și vizitatori care caută să se bucure de beneficiile naturale ale locului.

De când fac politică?
M-am implicat activ în politică de puțin timp. Acum patru ani, când m-am întors acasă la Cheia, din Barcelona, am încercat să mă implic în politică, dar nu înțelegeam multe lucruri și aveam nevoie de o perioadă de acomodare. Am considerat că este timpul să stau pe tușă și să-mi fac temele despre politica locală și procesele politice. Acum sunt pregătită să mă implic din nou, dar de data aceasta cu o înțelegere mai profundă și cu o viziune clară. M-am hotărât să mă implic politic pentru că îmi doresc să mă implic activ în dezvoltarea orașului Băile Olănești.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like