Gutău, propunere interesantă pentru agenții economici din Râmnicu Vâlcea

Modernizat și dotat, în anul 2016, cu fonduri europene în sumă de peste 12 milioane lei, Parcul Zăvoi a necesitat de-a lungul anilor intervenții majore din partea municipalității. Proiectul a fost implementat pe vremea când la Primăria Râmnicului se afla la conducere pesedistul Ion Gigi Matei, iar lucrările au fost efectuate atât de prost, încât s-au mai băgat o ”cârcă” de bani în anii următori. Dalele din aproape tot parcul au fost ori fixate din nou, ori înlocuite, iar întreg sistemul de iluminatul public a trebuit schimbat după ce stâlpii de iluminat au început să cadă ca popicele. Acum, primarul Mircia Gutău are în plan modernizarea controversatelor locuri de joacă.

Când a fost dat în folosință, frumosul nostru parc din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea a ajuns bătaia de joc a românilor, fiind intitulat în presa centrala „Zarzavoi Horror Park”. “Vinovate” au fost accesoriile montate în cele 10 locuri de joacă din Zăvoi, unele (sau chiar toate) fiind cu adevărat kitschuri. Acum primarul Mircia Gutău vrea modernizarea tuturor spațiilor de joacă, iar pentru acest lucru a lansat un apel de implicare socială către firmele din Râmnicu Vâlcea:

“Vreau să fac o propunere publică adresată agenților economici din municipiu de adopție a câte unui loc de joacă din Parcul Zăvoi. Această idee mi-a venit după ce am discutat cu mai mulți oameni de afaceri, care și-au arătat, în principiu, intenția de a moderniza câte un loc de joacă la standarde super. Și noi pe permitem să își pună acolo o plăcuță cu numele firmei, ca să se știe cine a modernizat acel loc de joacă. Noi vom face proiectarea și voi propune să fie montate obiecte doar de ultimă generație și doar din lemn. Lansez, astfel, invitația publică! Orice firmă dorește să modernizeze unul dintre cele 10 locuri de joacă pe care le avem în Parcul Zăvoi, să ne contacteze. Așa se procedează și în străinătate, tocmai din dorința de a angrena comunitatea în astfel de acțiuni. Sunt convins că va fi un succes!” .

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like