Inundaţiile fac prăpăd în judeţul Vâlcea! Zeci de gospodării au fost afectate!

UPDATE 2: Conform unui comunicat de presă al Prefecturii Vâlcea „debitele pâraielor Bistrița, Luncavăț, Otăsău, Urșani au crescut considerabil, iar importante cantități de ape s-au scurs de pe versanți, fiind afectate gospodării ale populației și obiective de infrastructură locală.

Un fenomen deosebit s-a înregistrat în orașul Băbeni, satul Valea Mare, unde viitura produsă pe pârâul Stăncălău, afluent al pârâului Bistriţa, a produs infiltraţii în digul de apărare (din pământ), punând în pericol aproximativ 50 de gospodării cu 150 persoane.

Pentru punerea în siguranță a acestora și a bunurilor și animalelor deținute, s-a intervenit cu efective ale Inspectoratului Județean SU Vâlcea, Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea, Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, Centrului de Instruire și Geniu EOD și Apărare CBRN Panait Donici din Râmnicu Vâlcea, pentru evacuarea acestora pe amplasamente sigure, nefiind înregistrate victime în rândul oamenilor și animalelor.

Au mai fost înregistrate evenimente și în alte 15 localități (Alunu, Berbești, Bălcești,Bărbătești, Costești, Copăceni, Frâncești, Ghioroiu, Horezu, Livezi, Sinești, Stroești, Șirineasa, Tomșani, Zătreni) din  județul Vâlcea unde, conform rapoartelor de sinteză primite, s-au produs inundații în gospodăriile populației și a fost afectată infrastructura locală”.

UPDATE: Un cioban de la Alunu a fost salvat de autorități din apele învolburate ale unui pârâu local. De asemenea, la Babeni au fost evacuate in jur de 150 de persoane.

Zeci de gospodării din Băbeni, Berbeşti şi alte 15 de localităţi din judeţul Vâlcea au fost afectate de inundaţiile din ultimele două-trei zile. Din primele informaţii, se pare că lucrurile s-au agravat încă de aseară s-au agravat lucrurile, în Băbeni nu mai puţin de 20 de case fiind inundate.

De asemenea, în orașul Berbești zeci de gospodării au fost „invadate” de ape, lipsa unor șanțuri de colectare a apei de ploaie, grădinile oamenilor fiind inundate, iar culturile agricole și grădinile cu legume au fost distruse în totalitate.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like