La Păușești Maglași se vrea independență energetică prin amplasarea de panouri fotovoltaice pe clădiri și construirea unui parc fotovoltaic

Primarul comunei Păușești Măglași pregătește localitate pentru o autonomie energetică atât de necesară în vederea dezvoltării undei comunități sustenabile. Cel mai probabil, energia verde produsă local va deveni, în timp, principala soluție pentru acoperirea nevoilor energetice ale comunei și, implicit, pentru a face economii importante la bugetul local.

Administrația publică locală din Păușești Măglași pregătește depunerea unui proiect ce vizează amplasarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul instituțiilor. Panourile fotovoltaice instalate vor asigura gratuit energia la sediul primăriei, al căminului cultural, centrului de zi adresat vârstnicilor, dar și la școli și grădinițe. De altfel, ambițiile primarului Alexandru Dediu sunt mult mai mari, el având în plan construirea unui parc fotovoltaic pe o suprafață de 5 de hectare nu doar pentru a acoperi facturile la utilități, ci pentru a rămâne și cu bani la bugetul local pentru alte investiții de dezvoltare:

„Suntem în curs de întocmirea documentației pentru PNRR. Măsura se va deschide cam pe la sfârșitul lunii martie, deci avem timp suficient pentru întocmirea SF-ului. Este vorba despre un proiect pentru montarea de panouri fotovoltaice pe toate clădirile publice pentru a ne asigura o parte din consumul propriu. Ținând cont de explozia tarifelor la energie, am luat în calcul și construirea unui parc fotovoltaic pe o suprafață de 5 de hectare, pe izlazul din Păușești Măglași. Ne dorim independența din punct de vedere energetic” – spune primarul localității Păușești Măglași, Alexandru Dediu.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like