Lucrări finalizate pe drumurile din Olănești ce au fost afectate de alunecările de teren

Primarul stațiunii Băile Olănești, Sorin Vasilache, a reușit să rezolve două situații extreme cauzate de alunecările de teren din localitate. Edilul șef a avut sprijinul conducerii Consiliului Județean Vâlcea, ținând cont că șoselele afectate sunt în administrarea acestei instituții. Astfel, este vorba despre DJ 656, prima porțiune de drum ce a fost afectată și unde s-a intervenit fiind pe strada Forestierilor, la kilometrul 0 + 650 m. În zona respectivă efectiv s-a rupt drumul, circulația fiind blocată o bună perioadă pe un sens de mers. Dacă nu se intervenea, situația putea lua o turnură destul de gravă, mai ales că în zonă se află mai multe case, dar și sediul Primăriei Băile Olănești și liceul din localitate.

O altă zonă afectată a fost o porțiune de 200 de metri a DJ 656 (Olănești – Comanca – Tisa – DN 64), la kilometrul 4 + 600 m. Aici lucrările au fost finalizate de curând, oamenii putând acum circula în condiții optime.

“Lucrările de consolidare realizare cu sprijinul Consiliului Județean Vâlcea și RAJDP Vâlcea  La kilometrul 4+600 m al acestui drum, pe o porțiune de 200 de metri, s-au executat lucrări de stabilizare și de consolidare a platformei drumului ce a fost afectat de calamitățile naturale. RAJDP a executat această lucrare, constând în fundații de beton, plase de gabioane în trepte pentru a se asigura o stabilitate cât mai bună, dar și alte de drenare și corectare a suprafeței carosabile. Au fost decolmatare rigolele, iar podețele au fost curățate pentru ca circulația către cele două localități componente – Tisa și Gurguiata – să se desfășoare în condiții de siguranță” – spune primarul stațiunii Băile Olănești, Sorin Vasilache.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like