MUTARE ECONOMICĂ ȘOC: Constantin Rădulescu salvează Platforma Industrială

Deși mulți l-au acuzat de pasivitate în problemele de pe Platforma Industrială Râmnicu Vâlcea, iată că președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a preferat să tacă și să facă. Vineri, la întâlnirea de la Ministerul de Finanțe, a reușit să pună stop crizei de pe platformă, iar azi anunță că a dat startul unei noi etape la CET Govora, o etapă istorică dacă ne întrebați pe noi. Este vorba despre o asociere între Consiliul Județean Vâlcea și Chimcomplex, la care este invitat și USG, pentru realizarea unei centrale în cogenerare pe gaz. Asta ar însemna că CET trece într-o noua etapă și că CJ Vâlcea face un pas extrem de important în modernizarea uzinei.

“Vineri, 6 septembrie 2019, dupa o serie de discutii împreuna cu Chimcomplex, noul proprietar al Oltchim si administratorul judiciar de la CET Govora au ajuns la un acord de principiu privind infiintarea unei COMPANII DE PROIECT care sa finanteze si sa dezvolte o noua capacitate de productie, respectiv de generare a aburului industrial si energie electrica pentru companiile de pe platforma industriala CHIMICA si pentru asigurarea termoficarii Municipiului Ramnicu Valcea si care sa creeze premisele unei dezvoltari ulterioare a unui parc industrial la care sa invitam si alti agenti economici, astfel incat sa inchidem lantul tehnologic, sa asiguram o sinergie si o complementaritate maxima plecand de la resursa umana extrem de bine calificata de pe platforma si la potentialul economic industrial de dezvoltare.

Ii incredintam inca o data pe locuitorii Municipiului Ramnicu Valcea ca nu trebuie sa isi faca griji sau probleme legate de asigurarea agentului termic pentru perioada de iarna.

Noul proiect vizeaza construirea unei centrale de 100-200 megawatti pe gaz in cogenerare de inalta eficienta cu salvarea locurilor de munca atat de la CET Govora cat si de la Oltchim.

Desigur, in masura in care si actionarul polonez de la Uzinele Sodice Govora va dori ne manifestam disponibilitatea de a-i invita la acest proiect” – declară presedintele Consiliului Judetean Valcea, Constantin Radulescu.

You May Also Like