27 octombrie 2016

Preşedintele Constantin Rădulescu îi îndeamnă pe primari să profite de fondurile europene şi să depună proiecte  

 

Când ai şansa de a-ţi moderniza localitatea cu fonduri europene nu trebuie să o ratezi, este de părere preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. Miercuri, 26 octombrie 2016, Constantin Rădulescu le-a transmis primarilor vâlceni o adresă oficială, prin care i-a informat că pot participa la sesiunea de finanţare deschisă de Comisia Europeană pentru Programul Orizont 2020: „Proiecte far pentru oraşe şi comunităţi inteligente”.

Şeful judeţului a aflat de la Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România că primarii pot depune proiectele, doar electronic, până pe data de 14 februarie 2017. Edilii  trebuie să propună soluţii de integrare la nivel de cartier, pentru case și clădiri inteligente, rețele inteligente (electricitate, termoficare, telecomunicații, apă etc.), stocarea energiei, vehicule electrice, platforme de generare a TIC (tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor). Acestea vor fi evaluate pe baza a trei grupe de criterii: excelenţă, impact şi calitate, eficienţă în implementare.

Scopul programului este de a facilita o transformare de succes a comunităţilor locale către infrastructuri urbane şi servicii care să răspundă solicitărilor utilizatorilor.

„Având în vedere importanţa pe care obţinerea acestui tip de finanţare o poate avea în dezvoltarea infrastructurilor urbane și a serviciilor şi ţinând cont de faptul că orice entitate publică sau privată, constituită legal, este eligibilă în cadrul Programului Orizont 2020, am luat decizia de diseminare a informaţiilor primite tuturor municipiilor şi oraşelor din judeţul Vâlcea. Sper ca demersul meu să se concretizeze prin obţinerea de finanţări nerambursabile, în cadrul programului menţionat” – precizează preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.