Primăria Horezu tratează discreţionar cazurile sociale

Prin Monitorul de Horezu, publicaţie care aparţine primăriei, se face un permanent laudatio la adresa edilului – şef, Nicolae Sărdărescu, dar se fac şi promisiuni dintre cele mai fantasmagorice. Spre exemplu, în dese rânduri, în paginile ziarului se anunţă că persoanele vârstnice, neputincioase din punct de vedere fizic sau financiar, vor primi lemne de foc. Anul acesta au primit lemne peste 200 de persoane, direct de la Ocolul Silvic, la preţ de rampă (adică mult scăzut faţă de cel pe care-l are piaţa materialului lemnos). Conform unor surse din Horezu, 20 de vârstnici care nu se pot deplasa au primit lemne acasă. Tot pe aceste liste s-ar fi putut afla şi Maria Şuster, de 77 de ani. Din nefericire, însă, Primăria Horezu a uitat-o anul acesta, deşi doamna în cauza s-a dus în repetate rânduri să ceară ajutorul atât de mult promis.
,,În ianuarie fac 78 de ani, am 20 de ani de când sunt văduvă. Domiciliez pe strada Neagota din Romanii de Jos. Stau singură fiindcă singura mea fată locuieşte cu soţul ei, în Copăceni. Domnul primar Ilie Fârtat mi-a dat mereu acest ajutor de lemne. Şi domnul primar Sărdărescu mi-a dat anul trecut, dar cu mare greutate. Anul acesta văd că nu-mi mai dau. Am primit doar 300 de lei ca să-mi cumpăr singură lemne, dar eu nu mă pot deplasa. Promit, pe această cale, să dau banii înapoi dacă este nevoie, dar măcar să primesc şi eu lemne aşa cum am auzit că au primit alţii. I-aş mulţumi tare mult domnului primar Sărdărescu” a declarat aproape plângând Maria Şuster.
Poate că odată cu venirea lunii cadourilor şi a sărbătorilor, primarul Nicolae Sărdărescu o va trece pe Maria Şuster pe lista celor care trebuie să primească lemne de foc. Ar fi un gest de normalitate, în conformitate cu ajutorul acordat altor hurezeni.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like