31 august 2023

Primarul Peștereanu a obținut finanțări pentru trei proiecte privind modernizarea iluminatului public al comunei Costești

Reușită totală a administrației publice din comuna Costești. Primăria condusă de edilul șef Toma Peștereanu a obținut fonduri pentru continuarea modernizării iluminatului public din comună. Este cel de-al treilea proiect aprobat de AFM pentru comuna Costești, al treilea proiect ce va fi implementat în localitate, în valoare de peste 994.000 lei. La începutul acestei veri, Primăria Costești a început extinderea sistemului de iluminat public modern, cu LED, în cel de-al doilea proiect finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Investiția se ridică la suma de 579.000 lei, fiind montate în comună încă 250 de lămpi cu LED. 

Iluminatul public reprezintă unul dintre criteriile de calitate ale civilizației moderne. El are rolul de a asigura atât orientarea și circulația în siguranță a pietonilor și vehiculelor pe timp de noapte, cât și crearea unui ambient corespunzător în orele fără lumină naturală. Tocmai de aceea, primarul comunei Costești, Toma Peștereanu, a ales să nu facă economii la bugetul local și să lase lămpile aprinse pe stradă toată noaptea. Siguranța cetățenilor, a circulației rutiere și descurajarea hoților sunt principalele motive pentru care edilul a luat această decizie.

„Încă o veste buna pentru comunitate, al treilea proiect depus pe AFM a fost aprobat, astfel mai multe stăzi din comună vor beneficia de iluminat modern cu sistem de telegestiune, în total conform celor trei proiecte, rezultatul final va fi de 644 de lămpi cu leduri. Am semnat și contractul de finanțare, tot prin AFM, privind stațiile electrice, astfel se vor monta în spatele primăriei și în satul Bistrița, în parcare lângă podul peste pârâul Bistrița spre Cariera de Calcar” – a anunțat primarul Toma Peștereanu.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like