24 mai 2024

Proiect de milioane de euro, aprobat pentru Râmnicu Vâlcea. De unde vin banii

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia a transmis joi, 23 mai 2024, Primăriei Râmnicului o scrisoare prin care informează că proiectul numit „Revitalizare zona urbană Nord”, depus de Municipalitate în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021/2027, a trecut de etapa tehnico-financiară. Proiectul a obținut 86 de puncte, devenind acum eligibil pentru a „merge” în etapa următoare a procedurilor necesare, aceea a semnării contractului de finanțare.

Proiectul în valoare de peste 25 milioane lei (din care contribuția bugetului local va fi de doar 2%, restul de bani fiind asigurat din fonduri europene nerambursabile) vizează intervenții pe spațiile publice din zona de nord-est a cartierului Nord, în suprafață totală de peste 35.000 metri pătrați. Lucrările care se vor derula vor consta în dotarea și reabilitarea parcurilor, zonelor verzi și locurilor de joacă, refacerea acceselor pietonale, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public, implementarea unor sisteme de monitorizare și supraveghere, amenajarea de pavaje cu pavele permeabile sau cu dale înierbate, montarea unor sisteme de irigații automatizate, precum și realizarea de infrastructuri și echipamente specifice persoanelor cu mobilitate redusă. Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt cei peste 16.000 de locuitori ai cartierului Nord din Râmnicu Vâlcea.

Un proiect asemănător al Primăriei Râmnicu Vâlcea, care are în vedere regenerarea unor zone verzi din cartierul Ostroveni, este în analiză la ADR Sud-Vest Oltenia.

You May Also Like