VÂLCEA, în top 10 al celor mai vizitate județe din ROMÂNIA

/

Desi din partea autoritatilor valcene nu se vad investitii majore in turismul din judet, totusi Valcea este printre cele mai cautate judete de turisti. In anul 2016, Valcea s-a situat in top 10  al celor mai vizitate judete, inregistrand cresteri semnificative de turisti.

Astfel, judetul Vâlcea s-a transformat in unul dintre destinațiile preferate ale turiștilor în România în anul 2016. Este evident ca statiunile balneo-climaterice duc greul turistilor, dar si manastirile din judet.

În același clasament, publicat de site-ul economica.net, cele 10 cele mai vizitate județe din România potrivit numărului de turiști sosiți în unitățile de cazare sunt: București, Constanța, Brașov, Mureș, Cluj, Sibiu, Prahova, Bihor, Timiș și Vâlcea.

La polul opus, sunt judeţe unde numărul de turişti care s-au cazat la hoteluri, vile sau pensiuni s-a redus. Este cazul judeţului Ialomiţa, acolo unde s-a înregistrat cea mai drastică scădere, de 14,8%. Alte judeţe unde numărul turiştilor s-a redus sunt Satu Mare (-9,8%), Arad (-8,5%), Hunedoara (-7,3%), Dolj (-4,2%) şi Buzău (-1,2%).

loading...

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.