25 decembrie 2016

VÂLCEA, în top 10 al celor mai vizitate județe din ROMÂNIA

Desi din partea autoritatilor valcene nu se vad investitii majore in turismul din judet, totusi Valcea este printre cele mai cautate judete de turisti. In anul 2016, Valcea s-a situat in top 10  al celor mai vizitate judete, inregistrand cresteri semnificative de turisti.

Astfel, judetul Vâlcea s-a transformat in unul dintre destinațiile preferate ale turiștilor în România în anul 2016. Este evident ca statiunile balneo-climaterice duc greul turistilor, dar si manastirile din judet.

În același clasament, publicat de site-ul economica.net, cele 10 cele mai vizitate județe din România potrivit numărului de turiști sosiți în unitățile de cazare sunt: București, Constanța, Brașov, Mureș, Cluj, Sibiu, Prahova, Bihor, Timiș și Vâlcea.

La polul opus, sunt judeţe unde numărul de turişti care s-au cazat la hoteluri, vile sau pensiuni s-a redus. Este cazul judeţului Ialomiţa, acolo unde s-a înregistrat cea mai drastică scădere, de 14,8%. Alte judeţe unde numărul turiştilor s-a redus sunt Satu Mare (-9,8%), Arad (-8,5%), Hunedoara (-7,3%), Dolj (-4,2%) şi Buzău (-1,2%).

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.